Livre
Néerlandais
Een gepensioneerde commandant moordzaken van de Parijse politie komt in actie als de dirigent van het koor van de Armeense kerk waarvan hij lid is, vermoord wordt gevonden achter het orgel.
Titre
Godenstemmen
Auteur
Jean-Christophe Grangé
Traducteur
Floor Borsboom
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Miserere
Édition
1
Éditeur
Breda: De Geus, 2009
508 p.
ISBN
9789044513967 (paperback)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

'De gil zat gevangen in het orgel, floot door de pijpen.' De gil in deze intrigerende openingszin komt van Wilhelm Goetz, een Chileense banneling, organist en koordirigent in een Armeens kerkje in Parijs. Iemand heeft met kracht een puntig voorwerp in beide oren gestoken, de extreme pijn heeft zijn metabolisme zodanig verstoord dat het een hartaanval tot gevolg heeft. De priester belt een van zijn parochianen op, de gepensioneerde commandant moordzaken Lionel Kasdan. Tijdens een huiszoeking bij Goetz vindt hij een cd'tje met een opname van het Miserere van Gregorio Allegri, een van de sleutels tot de moord bevindt zich in de betoverende stem van de koorknaap of in het gezongen werk. Kasdan werkt onder tijdsdruk; gedurende één week zijn er geen gerechtelijke bevelen nodig: huiszoekingen, verhoren, voorlopige hechtenis, alles mag. Ondertussen ontsnapt Volokine, lid van een team ter bescherming van minderjarigen, een onderdeel van het ministerie van binnenlandse zaken, uit een afk…Lire la suite
De organist/dirigent van een Armeense kerk in Parijs wordt vermoord achter zijn orgel gevonden. Ex-commandant moordzaken, de gepensioneerde Lionel Kasdan, lid van de Armeense gemeenschap, is tijdens de moord bij de kerk aanwezig en neemt het onderzoek ter hand, zeer tegen de zin van de recherche. Bovendien besluit Kasdan de vanwege heroïneverslaving geschorste agent Cédric Volokine als hulp aan te stellen, vanwege de mogelijk pedofiele aspecten aan de zaak. De twee komen terecht in een bizarre wereld van de folteraars van het Chileense Pinochet-regime, van nazistische quasi-wetenschappers en van mensen die vreemde muzikale experimenten uitvoeren met de menselijke stem. De schrijver heeft na 'Duivelseed'* weer een meeslepende thriller geschreven waarbij hij op een knappe manier de grenzen van het geloofwaardige opzoekt met daarnaast een sterke maatschappelijke betrokkenheid met fikse kritiek op de politieke rol van Frankrijk na de val van Allende. Daarnaast heeft hij met zijn twee apar…Lire la suite

À propos de Jean-Christophe Grangé

Jean-Christophe Grangé, né le 15 juillet 1961 à Boulogne-Billancourt, est un journaliste, reporter international, écrivain, scénariste, notamment scénariste de bande dessinée.

Biographie

Après une maîtrise de lettres en Sorbonne (axée sur Gustave Flaubert), Jean-Christophe Grangé devient rédacteur publicitaire puis, âgé de 28 ans, il rencontre le photographe Pierre Perrin, qui le forme au journalisme. En 1989, cette collaboration commence par un reportage d’une année sur les derniers peuples nomades à travers le monde et se poursuit durant une dizaine d’années. Ensemble, Grangé et Perrin réalisent de nombreux reportages qu’ils vendent ensuite à des magazines tels que Paris Match, le Sunday Times ou le National Geographic.

Les deux journalistes sont indépendants et financent eux-mêmes leurs voyages. Ils produ…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions