Livre
Français

Le concile de pierre

Le concile de pierre

Dans la série:
Genre:
Nadat een Parijse vrouw, die de wereld bereist voor haar studie naar het gedrag van roofdieren, een Aziatisch jongetje heeft geadopteerd, wordt er in Parijs een aanslag op het kind gepleegd.
Titre
Le concile de pierre
Auteur
Jean-Christophe Grangé
Langue
Français
Éditeur
Paris: Albin Michel, 2002 | Autres éditions
413 p.
ISBN
2-253-17216-2

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 16 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een jonge Parisienne bereist de gehele wereld voor haar studie van het gedrag van roofdieren. In een weeshuis aan de Thais-Birmaanse grens vindt ze een jongen die ze na een eindeloze bureaucratische strijd mag adopteren. Het kind kent slechts twee woorden die blijken te behoren tot de taal van een uitgestorven stam die ooit door Mongolië zwierf. Als ze met het kind in Parijs arriveert, wordt er een aanslag op diens leven gepleegd. Als hij bijna is opgegeven, verschijnt er een Duitse dokter aan zijn bed die door middel van acupunctuur zijn leven redt. De dokter wordt op gruwelijke wijze vermoord. Dat is het begin van een adembenemende zoektocht naar de waarheid die in de spionagesfeer blijkt te liggen. In de apothese spelen wilde dieren en stamrituelen een huiveringwekkende rol. Buitengewoon spannende thriller vol occulte en parapsychologische elementen. Normale druk.

À propos de Jean-Christophe Grangé

Jean-Christophe Grangé, né le 15 juillet 1961 à Boulogne-Billancourt, est un journaliste, reporter international, écrivain, scénariste, notamment scénariste de bande dessinée.

Biographie

Après une maîtrise de lettres en Sorbonne (axée sur Gustave Flaubert), Jean-Christophe Grangé devient rédacteur publicitaire puis, âgé de 28 ans, il rencontre le photographe Pierre Perrin qui le forme au journalisme. En 1989, cette collaboration commence par un reportage d’une année sur les derniers peuples nomades à travers le monde et se poursuit durant une dizaine d’années. Ensemble, Grangé et Perrin réalisent de nombreux reportages qu’ils vendent ensuite à des magazines tels que Paris Match, le Sunday Times ou le National Geographic.

Les deux journalistes sont indépendants et financent eux-mêmes leurs voyages. Ils produisent …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions