Livre
Français

Le crime de l'hôtel Saint-Florentin : roman

Le crime de l'hôtel Saint-Florentin : roman

Commissaris Nicolas le Floch die door zijn nieuwe chef op een zijspoor is gerangeerd, probeert in het najaar van 1774 toch een paar moorden op te lossen.
Titre
Le crime de l'hôtel Saint-Florentin : roman
Auteur
Jean-François Parot
Langue
Français
Éditeur
Paris: Lattès, 2004
443 p.
ISBN
2-7096-2514-8

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 3 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Hoe krijgt hij het weer voor elkaar, die scherpzinnige commissaris Nicolas Le Floch, markies De Ranreuil, juist nu hij door zijn nieuwe chef Le Noir op een zijspoor is gerangeerd en zijn entrées aan het hof na de dood van Lodewijk XV drastisch zijn beperkt. Lost hij in koud 10 dagen, tussen 2 en 12 oktober 1774, zomaar vier gruwelijke moorden op, ontmantelt hij een libertijns geheim genootschap, damt hij een miltvuur-epidemie in, charmeert hij de jonge Lodewijk XVI en diens echtgenote, ontrafelt hij het netwerk van geheim agent lord Ashbury, overleeft hij ettelijke aanslagen, zorgt hij voor een goede opleiding voor zijn recentelijk ontdekte tienerzoon Louis en wordt hij ook nog eens warmbloedig besprongen door de gracieuze Aimée d'Arranet. Maar in welke overdaad de culinaire en overige geneugten ook geoffreerd worden, hoe pittoresk het oude Parijs ook oogt, hoe behaaglijk een en ander ook staat verwoord in fijnzinnige taal, de maatschappelijke onrust kondigt zich rommelend aan. Wordt …Lire la suite

À propos de Jean-François Parot

Jean-François Parot, né le 27 juin 1946 à Paris et mort le 23 mai 2018, à Missillac, est un diplomate et écrivain français.

Au cours sa carrière diplomatique, il a notamment été ambassadeur de France en Guinée-Bissau de 2006 à 2010. Il est aussi l'auteur des Enquêtes de Nicolas Le Floch, une série de romans policiers se déroulant dans le Paris du XVIIIe siècle.

Biographie

Enfance et formation

Jean-François Parot n'a pas connu son père ; sa mère, Madeleine Bonin, fille du monteur[Qui ?] du Napoléon …En lire plus sur Wikipedia