In de toekomst is Frankrijk een arm land waarin mensen een uitlaatklep vinden in gewelddadige gevechten die op televisie uitgezonden worden. Arès doet mee aan die gevechten maar als zijn zus gearresteerd wordt moet hij alles uit de kast halen om haar te redden.
Titre
Arès / réalisation et scénario de Jean-Patrick Benes
Directeur
Jean-Patrick Benes
Acteur
Ola Rapace
Langue
Français
Éditeur
Paradiso, © 2017
1 dvd-vdeo
Date d'enregistrement
2016
Durée
80 min.
Note
Frans gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
5414937033430

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 42 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Franse thriller van Jean-Patrick Benes (Kaboul kitchen) met de Zweedse acteur Ola Rapace (Skyfall; Brotherhood). In de nabije toekomst is Frankrijk een arm land met 10 miljoen werklozen. Opstand ligt op de loer, de farmaceutische industrie heeft veel macht, de massa wordt rustig gehouden met gewelddadige gevechten op de televisie waar de deelnemers onder invloed zijn van drugs. Reda, bijgenaamd Arès is een voormalige vechter die nu klusjes opknapt voor de politie. Wanneer zijn zus wordt gearresteerd op de valse beschuldiging dat ze een wapen bezit, stemt Arès in met het gebruik van een experimentele krachtige drug die hem aan de top van de gevechten zal brengen om zo geld te verdienen om zijn zus vrij te kopen. Jordan Mintzer (hollywoodreporter.com) noemt het een B-film die doet denken aan Blade runner, Bloodsport en Babylon A.D. Aan de negatieve kant ziet hij een matig, voorspelbaar verhaal en een matige cast, aan de positieve kant sterke vechtscènes, Arès als goede vechtersbaas en b…Lire la suite

À propos de Jean-Patrick Benes

Jean-Patrick Benes est un réalisateur et scénariste français.

Biographie

Filmographie

  • 1997 : Quatre Garçons pleins d'avenir de Jean-Paul Lilienfeld (scénariste)
  • 2005 : Patiente 69 de Jean-Patrick Benes et Allan Mauduit
  • 2006 : Chair fraîche de Jean-Patrick Benes et Allan Mauduit
  • 2008 : Les Dents de la nuit de Stephen Cafiero et Vincent Lobelle (scénariste)
  • 2008 : Vilaine de Jean-Patrick Benes et Allan Mauduit
  • 2012 : Kaboul Kitchen (série) de Allan Mauduit et Jean-Patrick Benes
  • 2016 : Arès de Jean-Patrick Benes
  • 2020 : Le Sens de la famille de Jean-Patrick Benes

Distinctions

Liens externes