Bande dessinée
Néerlandais

Asterix en de race door de laars

Jean-Yves Ferri (scénariste), Conrad (dessinateur), Albert Uderzo (antécédent bibliographique)
Dans la série:
Asterix; 37
Public cible:
9-11 ans et plus, 12-14 ans et plus
Er is een wagenrace dwars door Italië van Monza tot Napels georganiseerd om aan te tonen hoe geweldig het Romeinse wegennet is. Onze helden Asterix en Obelix doen mee, samen met menners van over de hele wereld. Vanaf ca. 14 jaar.
Titre
Asterix en de race door de laars
Scénariste
Jean-Yves Ferri
Dessinateur
Conrad
Antécédent bibliographique
Albert Uderzo 1927-2020 René Goscinny
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Astérix et la Transitalique
Éditeur
Vanves: Les éditions Albert René, 2017
46 p. : ill.
Note
Aan de kop van de titelpagina: Goscinny en Uderzo presenteren een avontuur van Asterix
ISBN
9782864973300 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 350 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dit zevenendertigste deel uit de serie stripverhalen rond de Gallische helden Asterix en Obelix is het derde album dat scenarist Jean-Yves Ferri en tekenaar Didier Conrad met goedkeuring van Albert Uderzo maakten. Er is een wagenrace dwars door Italië van Monza tot Napels georganiseerd om aan te tonen hoe geweldig het Romeinse wegennet is. Niet dus, er is enorm veel achterstallig onderhoud en de senator die daar over gaat, heeft het voor reparaties bestemde geld zelf gehouden. Omdat de inschrijving vrij is, doen er, naast onze helden, menners van diverse volken mee. Dat geeft de albummakers de gelegenheid om, zoals de lezers ook van hen verwachten, heerlijk de draak te steken met de eigenaardigheden waarom deze volken bekend staan. Dat gebeurt, zoals in de eerdere albums, zowel in de verhaallijn en de teksten als in de parodiërende komische tekeningen die nauwelijks afwijken van de originele platen van Uderzo. Aardig is dat de gemaskerde Romeinse menner uiteindelijk op Sylvester Stall…Lire la suite

À propos de Jean-Yves Ferri

CC BY-SA 4.0 - Image by Selbymay

Jean-Yves Ferri, né le 20 avril 1959 à Mostaganem (Algérie française), est un auteur de bande dessinée français.

Biographie

Né en 1959, il collabore au magazine Fluide glacial depuis 1993.

Outre Les Fables Autonomes, il est le créateur d'Aimé Lacapelle (Fluide glacial, 2000 - 2008). Il signe le scénario de la série Le Retour à la terre dessinée par Manu Larcenet, publiée à partir de 2002. Leur travail en commun donne également naissance aux albums Correspondances et Le Sens de la vis 1 et 2 (éditions Les rêveurs).

En solo, il signe De Gaulle à la plage chez Dargaud en 2007. En 2020, l'ouvrage fait l'objet d'une adaptation en série animée par Philippe Rolland sur ARTE.

Le 25 juillet 2011, i…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions