New York, 1919. Wall Street wordt getroffen door een serie bomaanslagen en dat leidt tot grote angst bij de inwoners en de regering. Inspecteur Younger onderzoekt de aanslagen. Hij krijgt daarbij adviezen van Sigmund Freud. Freud heeft onlangs ontdekt dat de mens naast seksuele driften ook een destructieve drijfveer heeft, het doodsinstinct.
Titre
Doodsinstinct
Auteur
Jed Rubenfeld
Traducteur
Gertjan Cobelens
Narrateur
Rita Jaenen  (inlezer)
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The death instinct
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2011
1 cd
Durée
21:21
Éditeur original
Sijthoff
Note
Stem: Vrouw

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 7 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In 1919 vindt er in Wall Street een bomaanslag plaats. De FBI en de regering geven de schuld aan anarchisten. Oorlogsveteraan dr. Stratham Younger is getuige. Hij verzorgt gewonden en assisteert zijn vriend James Littlemore van de New Yorkse politie bij het onderzoek. Er volgt een aantal aanslagen op een vriendin van Younger, de Franse radio-chemicus Colette Rouseau, een studente van Madame Curie. Er is een geheim in haar verleden dat Younger graag wil onthullen. Het voert hem door Europa, o.a. langs Sigmund Freud (Younger was een van zijn studenten). Beide lijnen van onderzoek raken elkaar tenslotte. Een rijke historische thriller, losjes gebaseerd op een nooit opgeloste bomaanslag in 1916. Thema’s als psychoanalyse, de ‘nieuwe’ radiologie, financiële macht en corruptie, de waanzin van de Eerste Wereldoorlog krijgen allemaal een plaats. De karaktertekeningen zijn boeiend, de wisselende settings hebben de juiste sfeer, de ontwikkelingen in het verhaal zijn intrigerend. In hoeverre Fre…Lire la suite

À propos de Jed Rubenfeld

Jed Rubenfeld, né en 1959 à Washington (district de Columbia), est un professeur de droit et un écrivain américain, auteur de roman policier.

Biographie

Il détient un baccalauréat en philosophie, avec mention honorifique, de l'université de Princeton, ainsi qu'un diplôme de la Faculté de droit de Harvard.

Il est professeur de droit à la Yale Law School.

Il est l'époux d'Amy Chua, également professeur de droit et écrivain. Le couple a deux filles.

Œuvres

Ouvrages juridiques

  • Freedom and Time : A Theory of Constitutional Self-Government, 2001
  • Against Lemuel, 2003
  • Revolution by Judiciary : The Structure of American Constitutional Law, 2005
  • The Triple Package : How Three Unlikely Traits Explain the Rise and Fall of Cultural Groups in America, …En lire plus sur Wikipedia