Livre
Néerlandais
Een commissaris en een inspecteur van de Antwerpse politie worden geconfronteerd met de eerste seriemoord in Belgie͏̈, als zeven gruwelijk verminkte lijken worden opgegraven.
Titre
Double-face
Auteur
Jef Geeraerts
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Manteau, 2017 | Autres éditions
310 p.
Note
Verfilmd als Het tweede gelaat (2017)
ISBN
9789022334348 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De heren Vincke en Verstuyft van de Antwerpse politie worden geconfronteerd met de eerste seriemoord in België, als zeven gruwelijk verminkte lijken worden opgegraven. Vincke, die aan de FBI-academie te Quantico het verschijnsel seriemoord heeft bestudeerd, neemt contact op met zijn Amerikaanse vriend Rick Kessler, deskundige op dat gebied. Het spoor leidt naar in België woonachtige Amerikanen, omdat in Alabama dezelfde moordenaar aan het werk is geweest. Nadat bij toeval de dader is gearresteerd, volgen de verhoren, waarbij het paranoïde en schizofrene karakter van de moordenaar een 'normaal' gesprek onmogelijk maakt. Geeraerts heeft zich in Quantico uitvoerig geïnformeerd alvorens deze roman te schrijven, die mede daardoor heel overtuigend is. De gruwelijke details daargelaten, is het ook een amusante roman, vanwege de rake typering van het Antwerpse milieu en de spot op het Belgische politiële stelsel, waarbinnen hoogwaardigheidsbekleders elkaar verdringen en tegenwerken. In 2017 v…Lire la suite

À propos de Jef Geeraerts

CC BY 2.5 nl - Image by Koen Broos, huisfotograaf van Standaard Uitgeverij.

Joseph Adriaan Anna Geeraerts dit Jef Geeraerts (né à Anvers le 23 février 1930 ; mort à Gand le 11 mai 2015,) est un écrivain belge d'expression néerlandaise.

Biographie

Jef Geeraerts a eu une carrière d'administrateur colonial à Yandongi, dans le territoire de Bumba au Congo belge. Après son retour en Belgique en 1960, il commence une carrière d'écrivain, tout en suivant des cours de philologie germanique à l'Université libre de Bruxelles.

Œuvre

Il a écrit plusieurs livres ayant trait à l'Afrique qui créèrent la polémique en Flandre pour leur caractère supposé raciste et pornographique (p. ex. …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions

Publications sur cette œuvre dans la bibliothèque