Livre
Néerlandais

Het grote AVI-zoekboek

Jeff Broeckx (dessinateur), Willy Vandersteen (antécédent bibliographique)
Suske en Wiske gaan naar het bos, bakken koekjes, lopen naar school en zijn op de boerderij. Zoekboek op AVI-M3 en AVI-E3. Vanaf ca. 6 jaar.
Niveau de lecture
AVI 1, AVI 2, AVI M3, AVI E3
Titre
Het grote AVI-zoekboek
Dessinateur
Jeff Broeckx
Antécédent bibliographique
Willy Vandersteen
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2016
[26] p. : ill.
ISBN
9789002262494 (hardback)
Placing suggestion
621.7 (SISO) Puzzels - Quizzen (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Suske en Wiske beleven op iedere dubbele pagina een avontuur. Ze gaan o.a. naar het bos, bakken koekjes, lopen naar school en zijn op de boerderij. De korte verhaaltjes staan naast een duidelijke grote kleuren zoekplaat. Deze zijn geënt op de stijl van Willy Vandersteen. De woorden in de tekst die je moet zoeken zijn in verschillende heldere kleuren gedrukt. Onder de illustratie worden deze herhaald met een kleine afbeelding die correspondeert met de zoekplaat. Ook wordt steeds gevraagd waar de pop van Wiske en de hond van Suske zijn. De vijf eerste verhalen zijn geschikt voor lezertjes van niveau AVI-M3 (Suske en Wiske heten dan Sus en Wis), daarna zijn er zes verhalen voor AVI-E3. Suske en Wiske zijn afgebeeld in dezelfde leeftijd als de doelgroep van het boekje. Iedere zin begint op een nieuwe regel en iets langere zinnen staan op twee regels. Met achterin kleine afbeeldingen van alle zoekplaten en een cirkel om de gevonden woorden. Visueel erg aantrekkelijk. Vanaf ca. 6 jaar.

À propos de Jeff Broeckx

Jozef Broeckx, dit Jeff Broeckx (né en 1943) est un auteur de bande dessinée flamand.

Sa mère Maria De Winter crée avec lui les séries Serge (1964) et la série humoristique Dag en Heidi (nl) (1966), qu'il anime jusqu'en 2010. En 1969, il entre au studio Vandersteen (nl), travaillant notamment sur Bessy jusqu'en 1993. En 1973, il conçoit Sloeber (nl) pour la revue Zonneland (nl), à nouveau sur base des scénarios rédigés par sa mère (traduit par Johnny dans l'hebdomadaire Tremplin). Extrêmement prolifique, il est très peu connu dans le monde francophone.

Biographie

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions