Livre
Néerlandais

Bekijk het maar!

Jeff Kinney (auteur), Hanneke Majoor (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Genre:
Bram Botermans vindt zichzelf perfect! Maar hij zal altijd een sukkel blijven. Alleen moet iemand dat ook even uitleggen aan zijn vader. Die denkt namelijk nog steeds dat hij een echte vent van zijn zoon kan maken: goed in teamsport en stoere mannendingen, zoals kamperen. Bekijk het maar! denkt Bram en hij wordt reservedoelman in het voetbalelftal. Dan moet hij onverwacht keepen en verliest het te
Sujet
Opgroeien
Titre
Bekijk het maar!
Auteur
Jeff Kinney
Traducteur
Hanneke Majoor
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The last straw
Éditeur
Utrecht: De Fontein, 2021 | Autres éditions
223 p. : ill.
ISBN
9789026195396 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Bram Botermans vindt zichzelf perfect en is overtuigd van zijn kwaliteiten. Zijn vader wil een echte vent van hem maken, daarom moet Bram op een dag als keeper meedoen aan een voetbalwedstrijd. Zijn vader is onaangenaam verrast wanneer Bram rustend op het veld de tegenstander laat scoren. Zijn ouders zijn het zat en willen hem tot overmaat van ramp naar zomertrainingskamp sturen. Hilarisch boek vol droge humor die erg aanstekelijk is. Met name de stripachtige illustraties versterken de humoristische sfeer. Komisch zijn de vele situaties waarin Bram terechtkomt. Zo verliest hij zijn onderbroek met insigne, wat vervolgens wordt omgeroepen via de omroepinstallatie en zit hij afgebeeld naast het doel terwijl de tegenstander scoort. Ook dit derde deel uit de serie 'Het leven van een loser' is geschreven in eenvoudige stijl, in een 'handschriftlettertype' op lijntjespapier, om het nog meer op een dagboek te laten lijken. Het laat zich in combinatie met de illustraties prima lezen. Ook zeer …Lire la suite

Het leven van een Loser. Bekijk het maar!

‘Bekijk het maar!' is het derde boek uit de reeks ‘Het leven van een loser’.  Net als ‘Het leven van een loser’ en ‘Vette pech’ is ook dit deel in een dagboekvorm neergepend. De schrijver, Jeff Kinney, creëert hierdoor het gevoel dat het hoofdpersonage, Bram, het verhaal zelf geschreven heeft.
De tekst werd op lijntjespapier geschreven. Dit geeft de lezer het gevoel dat hij daadwerkelijk een schrift van een twaalfjarige in de handen houdt.  De auteur maakt gebruik van eenvoudige woorden en zinnen en korte stukjes tekst.  De tekst wordt aangevuld met grappige stripachtige tekeningen.
Het verhaal is vrij herkenbaar en hier en daar voorspelbaar. Het gaat over dagdagelijkse dingen zoals ruzie met je broer of vrienden, voetballen, school, vriendschap, … Het ligt voor de hand dat er telkens iets fout loopt en dat Bram daardoor in gekke situaties verzeild raakt.
Dit derde deel is net als de twee voorgaande delen vlot leesbaar.

À propos de Jeff Kinney

Jeff Kinney, de son vrai nom Jeffrey Patrick Kinney, né le 19 février 1971 à Fort Washington dans le Maryland, est un concepteur de jeux et écrivain américain, auteur de livres pour enfants, parmi lesquels la série Journal d'un dégonflé.

Biographie

Jeff Kinney travaille à temps plein comme développeur de jeux vidéo et concepteur de jeux en ligne. Il est également créateur du site Poptropica.

Jeff Kinney grandit à Washington dans le Maryland aux États-Unis et entre au Park College de l'Université de Maryland au début des années 1990. C'est dans cette université que Jeff Kinney crée la populaire bande dessinée Igdoof, publiée dans le journal du campus. À ce moment il voulait être dessinateur de bandes dessinées. Ne parvenant pas à faire éditer ses bandes dessinées après sa sortie de l'université, il commence à écrire…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions