Livre
Néerlandais
Een Amerikaanse crimineel wordt in 1936 met de Olympische ploeg naar Duitsland gestuurd om een aanslag te plegen op de architect van het Duitse bewapeningsprogramma.
Titre
Brandend ijs
Auteur
Jeffery Deaver
Traducteur
Mariëtte Van Gelder
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Garden of beasts
Édition
2
Éditeur
Amsterdam: Muntinga Pockets, 2010 | Autres éditions
456 p.
ISBN
9789041762269 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Paul Schumann, een Amerikaanse huurmoordenaar met Duitse roots, wordt door de Geheime Dienst opgepakt en voor een onmogelijke keuze gesteld: de gevangenis ingaan of de Duitse Minister van Herbewapening vermoorden. Het is de zomer van de Olympische Spelen in Berlijn, 1936 dus, en de Hitlergekte en jodenhaat slaat volop toe. Schumann kent een moeilijke start omdat hij al onmiddellijk met enkele moorden geconfronteerd wordt en door de politie op de hielen gezeten wordt. Het wordt een kat-en-muisspelletje tussen twee uiterst intelligente opponenten met allebei hun eigen problemen. Schumann heeft hoe langer hoe meer vragen rond de oprechtheid van zijn opdrachtgevers en Kohl heeft problemen met concurrerende politie- en Gestapodiensten en zelfs met zijn eigen geweten. De ultieme afrekening is het einde van een spannend boek.

Jeffery Deaver is gekend voor zijn pageturners maar in deze historische thriller slaagt hij er ook in om de tijdsgeest op een perfecte manier weer te geven. Een …Lire la suite
1936: de Duits-Amerikaanse boksschooleigenaar en huurmoordenaar Paul Schumann uit New York (een top hitman en alleen te huur voor 'rechtvaardige' moorden) loopt in een val van de Amerikaanse geheime dienst. Hij krijgt de keus: of naar de gevangenis, of undercover met de Olympische ploeg mee naar Duitsland reizen om daar Reinhard Ernst, de architect van Hitlers bewapeningsprogramma, te vermoorden en daarna als vrij man verder leven. Goed geschreven, bijzonder spannende en sfeervolle historische thriller vol vaart en actie, waarin Schumann in het beklemmende vooroorlogse Berlijn zijn doelwit achtervolgt en benadert, en zelf weer achtervolgd wordt door de Duitse politie en geheime diensten. Jeffery Deaver won er de Engelse CWA Ian Fleming Steel Dagger Award 2004 mee. De jury prees zijn authentieke beschrijving van het vooroorlogse Berlijn ten tijde van het nazi-regime, de niet aflatende spanning, de onverwachte wendingen en de actie. Pocketeditie, zeer kleine druk.

À propos de Jeffery Deaver

Jeffery Deaver, né le 6 mai 1950 à Glen Ellyn, près de Chicago, est un écrivain américain de roman policier, connu notamment pour les enquêtes de son héros récurrent et tétraplégique Lincoln Rhyme.

Biographie

Après des études de journalisme puis de droit, Jeffery Deaver devient chroniqueur judiciaire, avant d'intégrer un cabinet d'avocats de Wall Street. Il se lance ensuite dans l'écriture de romans policiers, puis décide d'en faire son métier vers 1990.

Son personnage le plus populaire est Lincoln Rhyme, un inspecteur devenu tétraplégique à la suite d'un accident lors d'une enquête, accompagné d'Amelia Sachs. Les deux personnages se rencontrent dans Le Désosseur, premier roman de la série.

Après Sebastian Faulks (Le diable l'emporte), Jeffery Deaver a été choisi pour écrire l'aventure de James Bond intitulé…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions