Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De illusionist

Jeffery Deaver (auteur)

De illusionist

Dans la série:
Genre:
Wanneer een moordenaar op heterdaad wordt betrapt, verschanst hij zich in de verwarring in een leeg lokaal; als de politie de deur openbreekt, blijkt hij verdwenen te zijn.
Titre
De illusionist
Auteur
Jeffery Deaver
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The vanished man
Éditeur
Amsterdam: Muntinga, 2009 | Autres éditions
456 p.
ISBN
9789041762382

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Van deze gewezen advocaat verschijnt minstens jaarlijks een stevig uitgewerkte thriller. Voor Jeffery Deaver echt doorbrak, met dank aan de uitstekende verfilming van The Bone Collector, was de psychologische aanpak zijn sterke punt. Zijn vroegere werk, Monddood (de gijzeling van doofstomme meisjes en een dove lerares in een verlaten slachthuis), De zonden der vaderen (de gijzeling van de dochter van een aanklager door een geflipte predikant) en Angst voor de nacht (de jacht op een ontsnapte psychopaat) is spijtig genoeg niet te vergelijken met het huidige (serie)werk, waar de nadruk ligt op wervelende acties.

De Illusionist (een toepasselijkere titel dan de Engelse) is de vijfde roman rond Lincoln Rhyme, dwarslaesiepatiënt en forensisch expert in New York, wie niets, maar dan ook niets ontgaat. De auteur kan zeker nooit verweten worden dat hij zijn onderwerp oppervlakkig onderzoekt. In De Cyberkiller leren we alles over hackers en comp…Lire la suite
In deze vijfde thriller over forensisch onderzoeker - en dwarslaesiepatiënt - Lincoln Rhyme en zijn rechterhand politievrouw (ex-model) Amelia Sachs wordt hun hulp ingeroepen bij de zoektocht naar een ongrijpbare, psychopathische illusionist, 'David Copperfield ontmoet Hannibal Lecter' aldus de auteur. De man heeft zich na een studente vermoord te hebben, verschanst in een lokaal in een muziekschool in New York, maar als de politie het lokaal binnenstormt, is hij op onverklaarbare wijze verdwenen. Dat is nog maar het begin, de magische moordenaar tart zijn achtervolgers met steeds gruwelijker wordende moorden waarbij hij steeds gebruik maakt van zijn illusionistische 'Houdini'-technieken. Lincoln en Amalia schakelen de hulp in van een jonge illusioniste om hen te helpen de moordenaar te pakken te krijgen. Een bijzonder spannende en meeslepende thriller, met een goed uitgewerkt, ingenieus en zeer raadselachtig plot. Het verhaal - waar duidelijk heel wat research aan vooraf is gegaan -…Lire la suite

À propos de Jeffery Deaver

Jeffery Deaver, né le 6 mai 1950 à Glen Ellyn, près de Chicago, est un écrivain américain de roman policier, connu notamment pour les enquêtes de son héros récurrent et tétraplégique Lincoln Rhyme.

Biographie

Après des études de journalisme puis de droit, Jeffery Deaver devient chroniqueur judiciaire, avant d'intégrer un cabinet d'avocats de Wall Street. Il se lance ensuite dans l'écriture de romans policiers, puis décide d'en faire son métier vers 1990.

Son personnage le plus populaire est Lincoln Rhyme, un inspecteur devenu tétraplégique à la suite d'un accident lors d'une enquête, accompagné d'Amelia Sachs. Les deux personnages se rencontrent dans Le Désosseur, premier roman de la série.

Après Sebastian Faulks (Le diable l'emporte), Jeffery Deaver a été choisi pour écrire l'aventure de James Bond intitulé…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions