Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De koude maan

Jeffery Deaver (auteur)
De aan zijn rolstoel gekluisterde politiespeurder Rhyme en zijn assistente jagen op een seriemoordenaar die klokjes achterlaat bij zijn slachtoffers.
Titre
De koude maan
Auteur
Jeffery Deaver
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The cold moon
Éditeur
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2007
406 p.
ISBN
9789026985737

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In New York worden twee mensen gedood; er blijkt een seriemoordenaar aan het werk te zijn die bij iedere moord een luid tikkende klok achterlaat. Onderzoek levert de informatie op dat hij nog acht klokken in voorraad heeft; dus heeft het rechercheteam met de verlamde Lincoln Rhyme en Amelia Sachs weinig tijd om de dader te vinden. Een derde moord legt verband met corruptie bij een bureau van de New Yorkse politie. Bij ondervragingen maakt het team gebruik van ondervragingsspecialist Kathryn Dance die vanuit Californië op lezingentour is. Rhyme leidt het onderzoek vanuit zijn rolstoel, gebruik makend van zijn uitgebreide overzichten. De zevende thriller met Rhyme in de hoofdrol. De verrassing van de verlamde inspecteur is er een beetje af, maar het bezoek van Dance, de hoofdpersoon in enkele andere romans van Deaver, is wel verrassend. Spanning en onverwachte ontwikkelingen, een paar plots die door elkaar lopen en toch verbonden blijken, veel aandacht voor de gedachtegang van de politi…Lire la suite

À propos de Jeffery Deaver

Jeffery Deaver, né le 6 mai 1950 à Glen Ellyn, près de Chicago, est un écrivain américain de roman policier, connu notamment pour les enquêtes de son héros récurrent et tétraplégique Lincoln Rhyme.

Biographie

Après des études de journalisme puis de droit, Jeffery Deaver devient chroniqueur judiciaire, avant d'intégrer un cabinet d'avocats de Wall Street. Il se lance ensuite dans l'écriture de romans policiers, puis décide d'en faire son métier vers 1990.

Son personnage le plus populaire est Lincoln Rhyme, un inspecteur devenu tétraplégique à la suite d'un accident lors d'une enquête, accompagné d'Amelia Sachs. Les deux personnages se rencontrent dans Le Désosseur, premier roman de la série.

Après Sebastian Faulks (Le diable l'emporte), Jeffery Deaver a été choisi pour écrire l'aventure de James Bond intitulé…En lire plus sur Wikipedia