Livre
Néerlandais

De stenen aap

Jeffery Deaver (auteur)
Een schip met Chinese illegalen wordt voor de kust van Amerika tot zinken gebracht, waarna de jacht op overlevenden begint.
Titre
De stenen aap
Auteur
Jeffery Deaver
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The stone monkey
Éditeur
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2003
408 p.
ISBN
90-269-8282-8

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Wie nooit eerder een boek van Deaver gelezen heeft, zorgt er best voor dat hij of zij een paar uur gemist kan worden, want één ding is zeker, dit boek laat je niet los voor je het helemaal uit hebt. Het verhaal leest als een sneltrein en zit vol onverwachte wendingen. Tegelijkertijd zet Deaver overtuigend echte personages neer die je niet onverschillig laten.

De stenen aap opent met een achtervolgingscène van de Fuzhou Dragon, een Chinees vrachtschip dat een dertigtal illegale vluchtelingen aan boord heeft en koers zet naar New York. Aan boord van de Dragon bevindt zich ook de beruchte mensensmokkelaar of 'slangenkop': 'De Schim'. Als deze merkt dat de kustwacht het schip nadert, sluit hij alle illegalen of 'biggen', inclusief de kapitein, op in het ruim en laat hij de boot zinken. Als bij wonder kunnen twee families tijdig van het scheepswrak ontsnappen en door middel van een reddingsbootje de kust bereiken. Dit is niet naar de zin van 'De Schim' die meteen jacht maakt …Lire la suite
De vanaf zijn nek verlamde forensisch expert Lincoln Rhyme en zijn assistente Amelia Sachs worden door de FBI en de IND te hulp geroepen om het schip de Fuzhou Dragon te traceren. Dit schip met illegale Chinese immigranten was op weg naar New York. De aanhouding verloopt catastrofaal: het schip wordt opgeblazen. Aan boord zou zich de beruchte slangenkop (mensensmokkelaar) en moordenaar De Schim bevinden. Rhyme en Sachs raken in een gevecht tegen de tijd: ze moeten De Schim, die het land heeft weten te bereiken, te pakken krijgen voordat hij de twee gezinnen kan vermoorden die van het scheepswrak ontsnapt zijn en nu in het New-Yorkse Chinatown zijn ondergedoken. Twee spannende etmalen volgen. Een goed geschreven, uiterst boeiende thriller. Het duo Rhyme en Sachs werd geïntroduceerd in 'The bone collector' (verfilmd met Denzel Washington en Angelina Jolie). De Amerikaanse bestsellerauteur Jeffery Deaver (1950), in wiens thrillers forensisch onderzoek vaak een grote rol speelt, werkte to…Lire la suite

À propos de Jeffery Deaver

Jeffery Deaver, né le 6 mai 1950 à Glen Ellyn, près de Chicago, est un écrivain américain de roman policier, connu notamment pour les enquêtes de son héros récurrent et tétraplégique Lincoln Rhyme.

Biographie

Après des études de journalisme puis de droit, Jeffery Deaver devient chroniqueur judiciaire, avant d'intégrer un cabinet d'avocats de Wall Street. Il se lance ensuite dans l'écriture de romans policiers, puis décide d'en faire son métier vers 1990.

Son personnage le plus populaire est Lincoln Rhyme, un inspecteur devenu tétraplégique à la suite d'un accident lors d'une enquête, accompagné d'Amelia Sachs. Les deux personnages se rencontrent dans Le Désosseur, premier roman de la série.

Après Sebastian Faulks (Le diable l'emporte), Jeffery Deaver a été choisi pour écrire l'aventure de James Bond intitulé…En lire plus sur Wikipedia