Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:
Een agente van het Bureau of Investigation in Californie͏̈ krijgt opdracht een getroebleerde tiener te zoeken die wraak neemt op iedereen die hem op het internet heeft zwartgemaakt.
Titre
In memoriam
Auteur
Jeffery Deaver
Traducteur
Ralph Van der Aa
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Roadside crosses
Édition
1
Éditeur
Houten: Unieboek, 2010
414 p.
ISBN
9789047511649 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een auto met vier inzittenden, die na een fuif op weg zijn naar huis, raakt van de weg af. De twee tienermeisjes op de achterbank zijn op slag dood. Op de populaire blog 'The Chilton Report' wordt meteen de aanval ingezet op de bestuurder van de gecrashte auto, Travis Brigham. Dan verschijnen er houten kruisjes versierd met rozenblaadjes langs de weg. Niet om de dode verkeersslachtoffers te gedenken, de datum op de kruisjes voorspelt toekomstige doden. Het eerste slachtoffer is Tammy Foster, de andere passagier die de crash overleefde. Zij wordt op het nippertje gered. Dan volgt een moordpoging op een van de andere meisjes die haatmails richting Travis Brigman sturen. Daardoor wordt Brigman verdachte nummer één, maar tijdens zijn arrestatie kan hij ontsnappen. Ondertussen blijven de kruisjes verschijnen en breidt de moordenaar zijn actieterrein uit. Twijfel steekt de kop op: is verdachte Travis wel de seriemoordenaar of moet de politie haar actieradius uitbreiden?

In memoria…Lire la suite
De hulp van FBI-agente Kathryn Dance wordt ingeroepen bij de zoektocht naar een seriemoordenaar op het Monterey schiereiland in Californië. De dader kondigt zijn moorden aan via witte herdenkingskruizen langs de snelwegen. Het blijkt te gaan om Travis Brigham, een tiener die betrokken was bij een fataal auto-ongeluk en sindsdien wordt bedolven onder haatmails, o.a. op de populaire weblog van een lokale moraalridder. Kathryn zoekt verbeten naar zijn schuilplaats zodat er niet nog meer slachtoffers zullen vallen, ondertussen werkt Travis, gebruikmakend van de persoonlijke gegevens die de cyberpesters achterlaten op internet, zijn lijstje af. In een subplot moet Dance zich ook nog bezighouden met een rechtszaak tegen haar moeder. Goed geschreven, spannende thriller met verrassende wendingen, een sympathieke hoofdpersoon en een actueel thema. De weblog uit het verhaal kun je bezoeken (www.thechiltonreport.com). Een van de NY Times Notable Crime Books of 2009, De Crimezone-recensent was n…Lire la suite

À propos de Jeffery Deaver

Jeffery Deaver, né le 6 mai 1950 à Glen Ellyn, près de Chicago, est un écrivain américain de roman policier, connu notamment pour les enquêtes de son héros récurrent et tétraplégique Lincoln Rhyme.

Biographie

Après des études de journalisme puis de droit, Jeffery Deaver devient chroniqueur judiciaire, avant d'intégrer un cabinet d'avocats de Wall Street. Il se lance ensuite dans l'écriture de romans policiers, puis décide d'en faire son métier vers 1990.

Son personnage le plus populaire est Lincoln Rhyme, un inspecteur devenu tétraplégique à la suite d'un accident lors d'une enquête, accompagné d'Amelia Sachs. Les deux personnages se rencontrent dans Le Désosseur, premier roman de la série.

Après Sebastian Faulks (Le diable l'emporte), Jeffery Deaver a été choisi pour écrire l'aventure de James Bond intitulé…En lire plus sur Wikipedia