Een politieagente gaat na een noodoproep poolshoogte nemen in een huis in een plaatsje in het noorden van de Verenigde Staten en ontdekt er twee lijken terwijl de moordenaars nog in de buurt moeten zijn.
Titre
Schijnbeweging
Auteur
Jeffery Deaver
Traducteur
Mariëtte Van Gelder
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The bodies left behind
Édition
1
Éditeur
Houten: Unieboek, 2012 | Autres éditions
384 p.
ISBN
9789000307685 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Wanneer advocate Emma Feldman en haar man Steven, een maatschappelijk werker, na een hectische werkweek van de stilte genieten in hun buitenverblijf aan Lake Mondac, Wisconsin, worden ze verrast door twee huurmoordenaars. Steven kan voor zijn dood nog net het begin van een hulpoproep doorzenden die ontvangen wordt door een kleine politiepost, waarna agente Brynn McKenzie poolshoogte gaat nemen. Ze vindt de twee lijken en verrast bovendien de daders, die nog in het huis aanwezig zijn. Brynn slaagt erin te vluchten, samen met Michelle, de logee van het echtpaar, die aan het bloedbad wist te ontsnappen. Er begint een kat-en-muisspel waarin Brynn alle aspecten van haar opleiding en haar mensenkennis moet gebruiken om aan haar belagers te ontsnappen, de inzet is hoog: overleven.

Voor zijn zestiende boek laat bestsellerauteur Jeffery Deaver niet zijn beroemde protagonisten Amalia Sachs en Lincoln Rhyme opdraven, maar wel de jonge, vrij onervaren politieagente Brynn McKenzie. Ook zijn…Lire la suite
Hulpsheriff Brynn McKenzie wordt 's avonds op onderzoek naar een afgelegen vakantiehuis gestuurd. Daar vandaan is een plotseling afgebroken telefoontje gepleegd naar het alarmnummer. In het huis liggen de lijken van een doodgeschoten echtpaar. De moordenaars zijn nog in de buurt en willen zich van Brynn ontdoen. Samen met de gevluchte logé van het echtpaar, Michelle, begint ze aan een enerverende tocht door het beboste staatspark. Zonder mobieltjes en wapens lijken ze een makkelijke prooi voor hun achtervolgers. De Amerikaanse auteur won met dit, op zichzelf staande, misdaadverhaal de 'Best Thriller Of The Year Award 2009'. En terecht: de onverwachte wendingen, het psychologisch inzicht in zowel de jagers als hun prooi maken het spannend tot het verrassende einde. Een regelrechte pageturner waarmee Deaver (1950), die al garant stond voor meer dan twintig bestsellers, opnieuw zijn visitekaartje als topthrillerauteur aflevert. Zeer kleine druk.

À propos de Jeffery Deaver

Jeffery Deaver, né le 6 mai 1950 à Glen Ellyn, près de Chicago, est un écrivain américain de roman policier, connu notamment pour les enquêtes de son héros récurrent et tétraplégique Lincoln Rhyme.

Biographie

Après des études de journalisme puis de droit, Jeffery Deaver devient chroniqueur judiciaire, avant d'intégrer un cabinet d'avocats de Wall Street. Il se lance ensuite dans l'écriture de romans policiers, puis décide d'en faire son métier vers 1990.

Son personnage le plus populaire est Lincoln Rhyme, un inspecteur devenu tétraplégique à la suite d'un accident lors d'une enquête, accompagné d'Amelia Sachs. Les deux personnages se rencontrent dans Le Désosseur, premier roman de la série.

Après Sebastian Faulks (Le diable l'emporte), Jeffery Deaver a été choisi pour écrire l'aventure de James Bond intitulé…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions