Livre
Néerlandais
Bij het onderzoek van Lincoln Rhyme naar een aanslag op een tussenstation van de Algonquin elektriciteitsmaatschappij blijkt niet alles te zijn wat het lijkt.
Titre
Spanningsveld
Auteur
Jeffery Deaver
Traducteur
Hilke Makkink
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The burning wire
Édition
1
Éditeur
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2010
430 p.
ISBN
9789047514732 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het netwerk van het energienet dat New York, Pennsylvania, New Jersey en Connecticut van elektriciteit voorziet, wordt gesaboteerd. Er breekt paniek uit in het controlecentrum, waardoor de eerste slachtoffers worden geëlektrocuteerd. Op de hoofdzetel van Algonquin komt een dreigbrief aan, waarin staat dat er nog meer mensen zullen sterven als er geen vijftig procent bespaard wordt op de daluurhoeveelheid over het hele New Yorkse elektriciteitsnet. Lincoln Rhyme, Amalia Sachs en een team experts gaan op zoek naar de dader.
Hun onderzoek leidt naar een gewezen Algonquin-medewerker die ervan overtuigd is dat zijn bloedkanker te wijten is aan de elektromagnetische velden veroorzaakt door ongeïsoleerde elektriciteitskabels. Maar het kost heel wat voorbereiding en een behoorlijke organisatie om een dergelijk plan op te zetten. En dan komt Justice for the Earth, een vereniging van ecoterroristen, in beeld. Rhyme stelt al zijn forensische kennis ten dienste van het onderzoek, maar als dw…Lire la suite
Een explosie in een transformatorhuis in New York verwoest een bus. Het blijkt geen ongeluk, maar een aanslag. Er volgt een dreigbrief die waarschuwt voor meer aanslagen tenzij de grootste elektriciteitsmaatschappij van New York de eisen van de terrorist inwilligt. Eisen die erop neerkomen dat een groot deel van de stad tijdelijk zonder stroom komt te zitten. Onmogelijk in te willigen, dus volgen er weer een aanslag en een dreigbrief met meer van hetzelfde. Lincoln Rhymes en zijn team van forensisch experts zetten alles op alles om de terrorist op te sporen. De negende Lincoln Rhyme thriller, de sarcastische en heethoofdige wetenschapper met dwarslaesie die vanuit zijn rolstoel onderzoeken leidt en met zijn forensisch laboratorium aan huis misdrijven oplost. Alle bekende figuren zoals Amelia Sachs en Thom Reston zijn weer aanwezig. Afgezien van het onwaarschijnlijke uitgangspunt is het een goede, spannende serie. Ook deze aflevering met veel informatie over de elektriciteitsvoorzienin…Lire la suite

À propos de Jeffery Deaver

Jeffery Deaver, né le 6 mai 1950 à Glen Ellyn, près de Chicago, est un écrivain américain de roman policier, connu notamment pour les enquêtes de son héros récurrent et tétraplégique Lincoln Rhyme.

Biographie

Après des études de journalisme puis de droit, Jeffery Deaver devient chroniqueur judiciaire, avant d'intégrer un cabinet d'avocats de Wall Street. Il se lance ensuite dans l'écriture de romans policiers, puis décide d'en faire son métier vers 1990.

Son personnage le plus populaire est Lincoln Rhyme, un inspecteur devenu tétraplégique à la suite d'un accident lors d'une enquête, accompagné d'Amelia Sachs. Les deux personnages se rencontrent dans Le Désosseur, premier roman de la série.

Après Sebastian Faulks (Le diable l'emporte), Jeffery Deaver a été choisi pour écrire l'aventure de James Bond intitulé…En lire plus sur Wikipedia