Livre
Néerlandais

Tot op het bot

Jeffery Deaver (auteur)
Een seriemoordenaar daagt de politie van New York uit, maar de enige die hem doorziet is een forensisch specialist die, verlamd, aan bed gekluisterd is.
Titre
Tot op het bot
Auteur
Jeffery Deaver
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The bone collector
Éditeur
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2006 | Autres éditions
407 p.
ISBN
90-269-8546-0

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 18 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Lincoln Rhyme heeft als forensisch specialist een internationale faam opgebouwd. Daar komt bruusk een eind aan wanneer hij na een ongeval volledig verlamd raakt. Hulpeloos gevangen in zijn krachteloze lichaam wordt Rhyme gaandeweg een verbitterd man. Zo verbitterd dat hij plannen maakt om zijn eigen dood voor te bereiden. Dan doet een oude politiemakker beroep op zijn kennis. Want New York wordt geteisterd door een seriemoordenaar, die bij elke moord de politie de kans geeft het volgende slachtoffer te redden, als zij de cryptische aanwijzingen die hij achterlaat, op tijd kunnen ontcijferen. Rhyme schakelt agente Amelia Sachs in bij het onderzoek. Het is haar opdracht telkens de plaats van de misdaad minutieus te onderzoeken om toch maar geen enkele aanwijzing over het hoofd te zien. Met die gegevens zet Lincoln Rhyme zijn speurders telkens weer op het spoor van de Knekelman, zo genoemd omwille van zijn morbide voorkeur voor beenderen.

Deavers boek moet het vooral hebben van de…Lire la suite
In New York vermoordt een taxichauffeur zijn passagiers. De politie vraagt de hulp van Rhyme, een collega die na een ongeluk volledig verlamd is geraakt. Hij schakelt Amelia Sachs in, een surveillante zonder enige ervaring in opsporingsmethodes. Zij fungeert als zijn ogen en slaagt erin sporen op te merken en veilig te stellen. Bij elke oplossing is het een race tegen de klok om het volgende slachtoffer op tijd te vinden. Het net om de dader wordt steeds strakker aangetrokken, maar uiteindelijk blijken zijn motieven een grote verrassing te zijn voor Rhyme. In deze misdaadroman gaat het vooral om het veiligstellen van sporen en het trekken van de juiste, niet altijd voor de hand liggende conclusie. Dit forensisch onderzoek wordt minutieus beschreven, maar is zo verrassend en spannend dat de lezer geen letter durft over te slaan om maar geen aanwijzing te missen. Een van de beste boeken op dit gebied! Verfilmd met Denzel Washington en Angelique Jolie. Paperback, kleine druk.

À propos de Jeffery Deaver

Jeffery Deaver, né le 6 mai 1950 à Glen Ellyn, près de Chicago, est un écrivain américain de roman policier, connu notamment pour les enquêtes de son héros récurrent et tétraplégique Lincoln Rhyme.

Biographie

Après des études de journalisme puis de droit, Jeffery Deaver devient chroniqueur judiciaire, avant d'intégrer un cabinet d'avocats de Wall Street. Il se lance ensuite dans l'écriture de romans policiers, puis décide d'en faire son métier vers 1990.

Son personnage le plus populaire est Lincoln Rhyme, un inspecteur devenu tétraplégique à la suite d'un accident lors d'une enquête, accompagné d'Amelia Sachs. Les deux personnages se rencontrent dans Le Désosseur, premier roman de la série.

Après Sebastian Faulks (Le diable l'emporte), Jeffery Deaver a été choisi pour écrire l'aventure de James Bond intitulé…En lire plus sur Wikipedia