Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Wespenval

Jeffery Deaver (auteur)
Dans la série:
Genre:
Een verlamde New Yorkse criminoloog raakt betrokken bij het onderzoek naar een moord en een kidnapping.
Titre
Wespenval
Auteur
Jeffery Deaver
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The empty chair
Éditeur
Houten: Unieboek, 2001 | Autres éditions
384 p. : krt.
ISBN
90-461-6241-9

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 39 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Lincoln Rhyme geniet als forensisch specialist een internationale faam. Hij opereert vanuit een rolstoel, want een werkongeval maakte hem tot dwarslaesiepatiënt. Zijn ringvinger is het enige van zijn lichaam dat nog echt bruikbaar is, voor de rest is hij verlamd. Hij is een beruchte spraakwaterval en behoorlijk lastig, maar kan uit de kleinste aanwijzingen en bewijsstukken de dader van een misdrijf in de kraag laten vatten.

In dit derde boek waarin hij de hoofdrol speelt, na Dodendans en het met Denzel Washington in de hoofdrol verfilmde Tot op het bot (The bone collector), bevindt hij zich in het district Paquenoke in Noord-Carolina, alwaar hij een operatie wil ondergaan. Hij wordt vergezeld door zijn assistent en verzorger Thom en zijn rechterhand en geliefde Amelia Sachs. Dit is echter buiten de plaatselijke politie gerekend, die zijn hulp inroept om een ontvoeringszaak op te lossen. Er is namelijk een jongen vermoord, en er zijn twee meisjes ontvoerd. …Lire la suite
De verlamde inspecteur Lincoln Rhyme, bekend uit Deavers 'Tot op het bot' en 'Dodendans' is weer terug in 'Wespenval'. Hij bevindt zich in een ziekenhuis in North Carolina voor een operatie als de plaatselijke politie uit een naburig stadje zijn hulp en die van zijn rechterhand Amelia Sachs inroept om twee gekidnapte meisjes terug te vinden. Ieder moment kan het te laat zijn … Het lijkt allemaal simpel want er is al een kant-en-klare verdachte, een wereldvreemde tiener met een voorliefde voor wespen. Lincoln weet hem met behulp van Amelia en zijn forensische technieken op te sporen, maar is hij wel de werkelijke dader? Of is hij ook een slachtoffer? Amelia denkt het laatste en zoekt verder wat tot een gevaarlijke en spannende expeditie in de moerassen van North Carolina leidt. Spannende, goede thriller met verrassende wendingen, veel aandacht voor de forensische kant en een heel spannende finale. Pocketeditie, zeer kleine druk.

À propos de Jeffery Deaver

Jeffery Deaver, né le 6 mai 1950 à Glen Ellyn, près de Chicago, est un écrivain américain de roman policier, connu notamment pour les enquêtes de son héros récurrent et tétraplégique Lincoln Rhyme.

Biographie

Après des études de journalisme puis de droit, Jeffery Deaver devient chroniqueur judiciaire, avant d'intégrer un cabinet d'avocats de Wall Street. Il se lance ensuite dans l'écriture de romans policiers, puis décide d'en faire son métier vers 1990.

Son personnage le plus populaire est Lincoln Rhyme, un inspecteur devenu tétraplégique à la suite d'un accident lors d'une enquête, accompagné d'Amelia Sachs. Les deux personnages se rencontrent dans Le Désosseur, premier roman de la série.

Après Sebastian Faulks (Le diable l'emporte), Jeffery Deaver a été choisi pour écrire l'aventure de James Bond intitulé…En lire plus sur Wikipedia