William Warwick leert met vallen en opstaan het politievak en moet al snel als jonge rechercheur bij Scotland Yard een grote kunstroof en fraudezaak helpen oplossen terwijl hij tegelijkertijd wordt beziggehouden door liefdes- en familieperikelen.
Titre
Wie niet waagt
Auteur
Jeffrey Archer
Traducteur
Joost van der Meer William Oostendorp
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Nothing ventured
Éditeur
Amsterdam: HarperCollins, 2022 | Autres éditions
350 p.
ISBN
9789402708967 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Niet alleen een detectiveverhaal, maar vooral ook een verhaal over een detective. Zo profileert dit boek van de Engelse bestsellerauteur zich. William Warwick kiest, tegen de hoop van zijn vader in voor een carrière bij Scotland Yard, waar hij sneller belandt dan verwacht vanwege zijn achtergrond als kunsthistoricus. Al snel zit hij tot zijn nek in een grootschalige kunstroof en fraudezaak. Ondertussen wordt hij verliefd op Beth en leert hij zich staande houden binnen de geschreven en ongeschreven regels van het hoofdbureau van de politie in Londen. Hoewel het inderdaad ook gaat over de zielenroerselen van de hoofdpersoon, blijft het toch een standaard detectiveverhaal zonder al te veel diepgang of ingewikkeld plot. Geïnspireerd op voorgaande serie, ‘The Clifton chronicles’, en het eerste deel van de ‘William Warwick-serie’, over de avonturen van de jonge rechercheur. Archer (1940) schreef tientallen boeken waarvan er wereldwijd miljoenen zijn verkocht. Hij begon met schrijven om geld…Lire la suite

À propos de Jeffrey Archer

CC BY-SA 3.0 - Image by Original téléversé par Therainmaker sur Wikipédia anglais.

Jeffrey Archer, né le 15 avril 1940 à Londres, baron Archer de Weston-super-Mare, est un écrivain, dramaturge et ancien homme politique britannique.

Il est membre du Parlement pour le Parti conservateur et devient pair à vie en 1992.

Sa carrière politique est parsemée de plusieurs scandales et controverses ; elle prend fin quand il est reconnu coupable de parjure dans une de ces affaires et est emprisonné.

Il est le mari de Mary Archer, scientifique reconnue de l'énergie solaire.

Outre son activité politique, il est connu comme romancier et nouvelliste.

Biographie

Jeunesse

Il naît au Maternity Hospital de la Cité de Londres. Sa famille quitte Londres quand il n'est âgé que de deux semaines pour la ville côtière de Weston-super-Mare dans le Somerset…En lire plus sur Wikipedia