FBI-agent Clayton achtervolgt een ex-commando over de hele wereld om de waarheid boven tafel te krijgen over een internationaal complot
Langue
Anglais
Éditeur
Overture Films, 2009
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2008
Durée
ca. 110 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
EAN
8714865504086

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Amerikaanse spionage/actiefilm uit 2008 van Jeffrey Nachmanoff, met Don Cheadle (Crash; Hotel Rwanda), Guy Pearce e.a. FBI-agent Clayton achtervolgt een ex-commando over de hele wereld om de waarheid boven tafel te krijgen over een internationaal complot. Bor Beekman (Volkskrant 26-2-'09) geeft 3 (van 5) sterren: 'Voor Nachmanoff, die met Traitor debuteert als regisseur, lijkt de vraag of Horn nu spion is, of dubbelspion, niet de belangrijkste. Wel of je, om onheil te voorkomen, mag doden, en op welke schaal. Gaandeweg gaat dat debat de boventoon voeren, en loopt de film spaak. De intriges rondom de apotheose - een aanslag op Amerikaanse bodem - willen niet overtuigen.' Ook André Waardenburg (NRC 25-2-'09) geeft 3 (van 5) balletjes: 'De poging alle partijen een stem te gevenis lovenswaardig, maar deze opzet raakt na een boeiend eerste uur ondergesneeuwd omdat Traitor ook graag een spannende film wil zijn. Met veel montages tussen locaties en hijgerige achtervolgingen tot gevolg.' Met …Lire la suite

À propos de Jeffrey Nachmanoff

Jeffrey Nachmanoff est un monteur, réalisateur et un scénariste américain.

Biographie

Filmographie

comme monteur

  • 1996 : Lost Moon: The Triumph of Apollo 13 (vidéo)
  • 1997 : The Road of Excess (vidéo)
  • 2001 : Chaos Rising: The Storm Around 'Natural Born Killers' (vidéo)

comme réalisateur

  • 1993 : The Big Gig (court métrage)
  • 2001 : Hollywood Palms
  • 2008 : Trahison
  • 2011 : Homeland (série TV)
  • 2018 : Replicas

comme scénariste

Suggestions