Livre
Néerlandais

Waar het licht is

Jennifer Niven (auteur), Aleid Van Eekelen-Benders (traducteur)
Violet en Finch (17, afwisselend ik-figuur) ontmoeten elkaar boven op de klokkentoren van school. Allebei overwegen ze er vanaf te springen. Finch leert Violet opnieuw van het leven te genieten. Maar lukt hem dat zelf ook? Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
Waar het licht is
Auteur
Jennifer Niven
Traducteur
Aleid Van Eekelen-Benders
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
All the bright places
Éditeur
Amsterdam: Moon, 2020 | Autres éditions
333 p. : ill.
ISBN
9789048856787 (paperback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 250 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het toeval wil dat Finch boven op de klokkentoren van school zijn klasgenoot Violet (allebei 17, afwisselend ik-figuur) treft, waar ze – net als hij – overweegt van af te springen. Finch praat haar om. Wat volgt is een diepgaand gevoel van verbondenheid, waarbij Finch de emotioneel beschadigde Violet opnieuw van het leven leert genieten. Samen reizen ze voor een aardrijkskundeproject door de staat Indiana. Maar terwijl zij langzaam opbloeit, zakt hij steeds verder weg in donkere gedachten. Ondanks de aangrijpende thematiek weet de Amerikaanse schrijfster vals sentiment te vermijden in haar eerste roman voor jongeren. In heldere, speelse taal levert ze een uitgebalanceerd plot, vergezeld van sprekende details en een hoofdpersoon die onder je huid kruipt: Finch is cynisch, nu eens brutaal en dan weer onzeker, en bij vlagen totaal verknipt, waardoor de lezer voorvoelt dat het weleens slecht met hem zou kunnen aflopen. Tegen deze bonte persoonlijkheid steekt Violet wat magertjes af, het e…Lire la suite

À propos de Jennifer Niven

CC BY-SA 4.0 - Image by Jengexo


Jennifer Niven est une auteure américaine du New York Times et de best sellers internationaux. Elle est surtout connue pour avoir écrit le roman jeune adulte  All the Bright Places (Tous nos Jours parfaits) sorti en 2015.


  • Portail de la littérature américaine
En lire plus sur Wikipedia