Livre
Néerlandais

Puur tuinieren : alle ingrediënten voor een biologische moestuin : ABC met 127 eetbare planten, aanleg en onderhoud...

Puur tuinieren : alle ingrediënten voor een biologische moestuin : ABC met 127 eetbare planten, aanleg en onderhoud...

Dans la série:
Handboek voor het verbouwen van groenten en fruit in eigen tuin op biologische manier, dus zonder pesticiden en kunstmest.
Titre
Puur tuinieren : alle ingrediënten voor een biologische moestuin : ABC met 127 eetbare planten, aanleg en onderhoud, natuurlijke ziektebestrijding
Auteur
Jennifer Stackhouse Debbie McDonald
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The organic guide to edible gardens
Édition
2
Éditeur
Utrecht: Tirion, 2014 | Autres éditions
207 p. : ill.
ISBN
9789052109619 (paperback)
Placing suggestion
637.4 (SISO) Tuinieren ; Biologisch tuinieren (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Van twee Australische redacteuren van het tijdschrift ABC Gardening Australia verscheen dit fraai geïllustreerde boek over biologisch tuinieren. Het boek is bedoeld voor de beginnende moestuinier die nog nooit zelf groente heeft geteeld. Het begint met een uitleg over biologisch tuinieren, over compost en de basisprincipes van een moestuin. Een kwart van het boek gaat over groenten. Van elke groente worden de wetenschappelijke naam, andere eetbare planten met eenzelfde groeiwijze, klimaat en zon, planttijd, vermeerderen, bloei en bestuiving, oogst, teeltinformatie, plagen en ziekten beschreven. Hoewel de meeste groenten het bij ons doen, komt er ineens een olijf tussendoor en een watermeloen met een verwijzing naar komkommer. Het boek is aan de ene kant heel betuttelend (waarom moet ik dit hoofdstuk lezen) bij het begin van elk hoofdstuk en aan de andere kant ontmoedigend voor de beginner. Er zijn betere boeken op de markt.

Suggestions