Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:
Wanneer een man bericht krijgt dat zijn beste vriend is overleden, wordt hij overspoeld door een golf van herinneringen aan zijn jeugd, zijn vriend en zijn liefde voor diens zusje.
Titre
Hartslag
Auteur
Jens Christian Grøndahl
Traducteur
Gerard Cruys
Langue
Néerlandais
Langue originale
Danois
Titre original
Hjertelyd
Éditeur
Amsterdam: Muntinga Pockets, 2010 | Autres éditions
253 p.
ISBN
9789041708519 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Net als in Grøndahl's novelle 'Virginia' speelt een jeugdliefde een belangrijke rol in dit verhaal. De hoofdpersoon leidt een teruggetrokken bestaan samen met zijn puberzoon Theo. Hij heeft een winkeltje met oude Japanse prenten. Wanneer hij bericht krijgt dat zijn beste vriend Adrian is overleden, wordt hij overspoeld door een golf van emoties en herinneringen: zijn weinig orthodoxe jeugd, zijn vriendschap met Adrian (sinds ze twaalf waren), zijn liefde voor Adrians zusje Ariane, en de relaties die volgden. Tegelijkertijd is hij verwikkeld in gebeurtenissen die het gevolg zijn van de raadselachtige brief die Adrian hem vlak voor zijn dood stuurde. Net als in zijn andere werk beschrijft Grøndahl in dit verhaal op indringende, enigszins melancholieke wijze de eenzaamheid van het individu, zijn zoektocht naar de ander en de rol van het toeval in een mensenleven. Grøndahls existentialistische romans zijn niet zo eenvoudig als zijn heldere stijl doet vermoeden. 'Een goede tekst moet gelaa…Lire la suite

À propos de Jens Christian Grøndahl

CC BY-SA 3.0 - Image by Georges Seguin (Okki)

Jens Christian Grøndahl, né le 9 novembre 1959, est un écrivain danois de renommée internationale.

Débuts littéraires

Jens Christian Grøndahl étudie la philosophie de 1977 à 1979 et commence à écrire en 1985.

Carrière littéraire

Auteur de romans, il a également écrit divers essais, deux ouvrages de littérature d'enfance et de jeunesse et des pièces pour le théâtre et la radio.

Grande figure de la prose danoise, il est lauréat de prestigieux prix danois De Gyldne Laurbær en 1998; prix Søren Gyldendal en 2007 et compte de nombreux lecteurs à l’étranger où ses livres paraissent dans 35 langues.

L'amour est le thème porteur de son œuvre, notamment les relations des coup…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions