Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:
Het huwelijk van de 56-jarige Irene is een alledaagse vanzelfsprekendheid geworden. De ontdekking dat haar man een ander heeft ontmoet, komt dan ook niet als een verrassing. Het daarop volgende zelfonderzoek heeft grote gevolgen.
Titre
Veranderend licht
Auteur
Jens Christian Grøndahl
Traducteur
Gerard Cruys
Langue
Néerlandais
Langue originale
Danois
Titre original
Et andet lys
Éditeur
Amsterdam: Meulenhoff, 2008 | Autres éditions
300 p.
ISBN
9789029083102 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De liefhebber van mooi proza qua vorm en inhoud kan opnieuw terecht bij de Deense succesauteur Grøndahl. Hij is een meester in het literair verwoorden van het existentieel zelfonderzoek. Hij heeft dit bewezen in o.m. zijn indrukwekkende romans Stilte in Oktober, Lucca en Indian summer. Grøndahls stijl wordt gekenmerkt door een innerlijke, zeer beheerste blik, waarmee hoog oplopende, het bestaan bedreigende emoties worden geanalyseerd en bewerkt. In zijn nieuwe roman richt Grøndahl zijn aandacht als een soort vergrootglas op de in de menselijke ziel schuilende magische formule. Waarom gaat onze ziel toch steeds opnieuw een verbinding aan met de zoektocht naar het geluk of in ieder geval naar het geluksgevoel? Hoofdpersoon in de roman is de 56-jarige Irene Beckman. Haar huwelijk is een alledaagse vanzelfsprekendheid geworden. Dan komt de ontdekking dat haar man een andere, beduidend jongere vrouw heeft ontmoet niet als een grote verrassing: "Alles wat zij weet, is d…Lire la suite
De Deense auteur J.Chr. Grøndahl is een meester in het literair verwoorden van het existentieel zelfonderzoek. Hij heeft dit bewezen in o.m. zijn indrukwekkende romans Stilte in Oktober, Lucca en Indian summer. Grøndahls stijl wordt gekenmerkt door een innerlijke, zeer beheerste blik, waarmee hoog oplopende, het bestaan bedreigende emoties worden geanalyseerd en bewerkt. Hoofdpersoon in de nieuwe roman is de 56-jarige Irene Beckman. Haar huwelijk is een alledaagse vanzelfsprekendheid geworden. Dan komt de ontdekking dat haar man een ander heeft ontmoet niet als een grote verrassing, "Alles wat zij weet, is dat er iets in Martins leven bestaat dat Susanne heet." De gevolgen openen een nieuwe vrijheid voor Irene, een vrijheid die haar in een diepgaand zelfonderzoek en een reis door Europa "een gestolen cello, een onbekende passagier en een vader in Wenen, die ze laat, veel te laat heeft leren kennen" oplevert. Opnieuw een prachtige, meeslepende roman van een grote Europese schrijver, d…Lire la suite

À propos de Jens Christian Grøndahl

CC BY-SA 3.0 - Image by Georges Seguin (Okki)

Jens Christian Grøndahl, né le 9 novembre 1959, est un écrivain danois de renommée internationale.

Débuts littéraires

Jens Christian Grøndahl étudie la philosophie de 1977 à 1979 et commence à écrire en 1985.

Carrière littéraire

Auteur de romans, il a également écrit divers essais, deux ouvrages de littérature d'enfance et de jeunesse et des pièces pour le théâtre et la radio.

Grande figure de la prose danoise, il est lauréat de prestigieux prix danois De Gyldne Laurbær en 1998; prix Søren Gyldendal en 2007 et compte de nombreux lecteurs à l’étranger où ses livres paraissent dans 35 langues.

L'amour est le thème porteur de son œuvre, notamment les relations des coup…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions