Jorge wil voordat hij met pensioen gaat nog een laatste klus doen, terwijl JW in Los Angeles wanhopig op zoek gaat naar zijn vermiste zus en nieuwkomer Martin Hägerström infiltreert in de Zweeds/Servische maffia.
Titre
Snabba Cash III
Directeur
Jens Jonsson
Antécédent bibliographique
Jens Lapidus
Compositeur
Jon Ekstrand
Acteur
Joel Kinnaman Matias Varela
Langue
Suédois
Titre parallèle
Snabba Cash
Éditeur
Lumière, 2014
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2013
Durée
127 min.
Note
Zweeds gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans Gebaseerd op de roman Val dood, het derde deel van de Stockholm-trilogie, van Jens Lapidus
EAN
5425019007614

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Zweedse misdaadthriller uit 2013 van Jens Jonsson gebaseerd op 'Val dood', een deel van de Stockholm-trilogie van Jens Lapidus. Geproduceerd door Frederik Wikström die ook de eerste twee films produceerde. De personages zijn deels hetzelfde als in de andere films*. Hoofdpersoon is nu Jorge (Matias Varela), die voordat hij met pensioen gaat nog een laatste klus wil doen. Tegelijkertijd gaat JW (Joel Kinnaman, bekend van The Killing) in Los Angeles wanhopig op zoek naar zijn vermiste zus. Nieuwkomer Martin Hägerström infiltreert in de Zweeds/Servische maffia. Jan Temmerman (De Morgen, i) gaf 3 (van 5) sterren voor het tweede deel van deze serie en zei: '(...) sterke vertolkingen, een realistische omkadering en een broeierige down and dirty-sfeer. (...) Het geheel wordt geserveerd in een snedig tempo, met een nerveuze cameravoering en sterke actiescènes (...)'. De film kan op zichzelf bekeken worden maar wie de eerste twee delen heeft gezien weet uiteraard meer over de personages.