Livre
Néerlandais
Drie jonge mannen in Stockholm zijn via hun droom van snelverdiend geld met elkaar verbonden: een huurling uit het voormalig Joegoslavie͏̈, een Chileense drugsdealer en een Zweedse student.
Titre
Snel geld
Auteur
Jens Lapidus
Traducteur
Jasper Popma
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Snabba cash
Éditeur
Utrecht: A.W. Bruna Uitgevers, © 2016 | Autres éditions
ISBN
9789400508118 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De Zweedse auteur (1974) verwierf als strafrechtadvocaat enorme kennis van het criminele circuit. In dit eerste deel van zijn Stockholmtrilogie maakt de lezer kennis met drie jonge mannen, die via de droom van het snel verdiende geld met elkaar verbonden zijn. Mrado is een huurling uit het voormalig Joegoslavië. Jorge is een uit Chili afkomstige drugsdealer en de Zweedse student JW verkeert in twee absoluut verschillende werelden. Tevens probeert hij het raadsel van zijn verdwenen zus op te lossen. Het geheel speelt tegen de achtergrond van een oppervlakkig vredig Stockholm. Voor de verbijsterde lezer wordt echter een gewelddadige en meedogenloze onderwereld met haar eigen wetten zichtbaar. Aan de schrijfstijl van Lapidus moet men echt even wennen. In korte staccatozinnen en korte ‘ingedikte’ stukken tekst, regelmatig voorzien van verhoorprotocollen en politierapporten e.d., doet hij zijn van destructiviteit druipend verhaal met een explosieve plot aan het eind. Kleine druk.

À propos de Jens Lapidus

CC BY 3.0 - Image by Krimidoedel Dr. Jost Hindersmann

Jens Lapidus est un avocat et auteur suédois né le 24 mai 1974 à Hägersten.

Son premier roman, Stockholm noir. L'argent facile s'est vendu à 650 000 exemplaires en Suède et ses droits de traduction ont été vendus dans trente pays. Ce dernier, comme sa suite Stockholm noir. Mafia blanche ont été adaptés au cinéma en 2010 et 2012 sous les noms de, respectivement, Easy Money et Stockholm noir. Mafia blanche. "Jens Lapidus, grand prince, laisse au lecteur, le soin de s'interroger sur les notions de bien et de mal. C'est pourquoi certains de ses personnages, tout dealers qu'ils soient, sont présentés sous un jour sympathique."

Œuvres