Braille
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:
Bundel met 12 verhalen die tragisch, meeslepend, maar ook komisch zijn, en die zich afspelen in een schimmige wereld vol grote egos, teveel wapens en een onstilbare honger naar snel geld.
Titre
Snoeihard
Auteur
Jens Lapidus
Traducteur
Jasper Popma
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Mamma försökte
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2014
8 banden
Éditeur original
Bruna
Note
Gemaakt in Nederland

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 1 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De auteur is een bekend strafrechtadvocaat en kent daardoor de Zweedse onderwereld bijzonder goed, inclusief het jargon van deze criminelen. Hij verwierf bekendheid met zijn Stockholm trilogie, maar dit keer heeft hij zich gewaagd aan een ander genre: twaalf spannende korte verhalen. Deels leunt hij hierbij aan bij zijn eerdere thrillers, deels slaat hij nieuwe wegen in, zoals horror en sciencefiction, hetgeen de samenhang tussen de verhalen enigszins verstoort. In elk verhaal bouwt hij snel een spanningsboog op en sluit hij af met een onverwacht einde. In de verhalen die in de rechtbank spelen of in een verhoorkamer, komt de auteur beter tot zijn recht. Net als in de trilogie gaat de auteur in op de complexiteit van menselijke drijfveren en morele keuzes. Bijzonder interessant wordt het wanneer een advocaat een hoofdrol in het verhaal speelt en een schuldige moet verdedigen die gruwelijke misdaden op zijn geweten heeft. De vertaler heeft zich kranig geweerd in het weergeven van het c…Lire la suite

À propos de Jens Lapidus

CC BY 3.0 - Image by Krimidoedel Dr. Jost Hindersmann

Jens Lapidus est un avocat et auteur suédois né le 24 mai 1974 à Hägersten.

Son premier roman, Stockholm noir. L'argent facile s'est vendu à 650 000 exemplaires en Suède et ses droits de traduction ont été vendus dans trente pays. Ce dernier, comme sa suite Stockholm noir. Mafia blanche ont été adaptés au cinéma en 2010 et 2012 sous les noms de, respectivement, Easy Money et Stockholm noir. Mafia blanche. "Jens Lapidus, grand prince, laisse au lecteur, le soin de s'interroger sur les notions de bien et de mal. C'est pourquoi certains de ses personnages, tout dealers qu'ils soient, sont présentés sous un jour sympathique."

Œuvres