Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:
Rechercheur Hägerström uit Stockholm probeert zich te ontworstelen aan zijn achtergrond terwijl hij zich beweegt in de onderwereld van misdaad, vrouwen- en kindermisbruik en de jacht naar snel geluk en geld.
Titre
Val dood
Auteur
Jens Lapidus
Traducteur
Jasper Popma
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Livet deluxe
Éditeur
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, 2015 | Autres éditions
431 p.
ISBN
9789400502949 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Deze Zweedse auteur en strafrechtadvocaat was eerder internationaal zeer succesvolle met de twee eerste delen van deze trilogie 'Snel geld'* en 'Bloedlink'**. Ook dit derde deel beweegt zich in de schaduwwereld van misdaad, vrouwen- en kindermisbruik, drugshandel en -misbruik en de jacht naar snel geluk en geld. Het brutale systeem van de misdaad wordt op indringende wijze blootgelegd. Opnieuw wordt duidelijk dat de onder- en de bovenwereld in elkaar overgaan. Deze roman volgt vier verhaallijnen: rechercheur Hägerström probeert zich aan zijn achtergrond te ontworstelen. Jorge en Mahmud zijn er intensief mee bezig hun bestaan als kleine kooplieden te verruilen voor een luxe leven. Dan is er nog JW, een rijkeluiszoon met een groot talent voor het witwassen van geld. De vrouwelijke hoofdpersoon is Natalie, dochter van maffiabaas Radovan Kranjics. Zij vraagt zich steeds indringender af wie zij eigenlijk is en wie zij zal zijn. De roman wordt gedomineerd door een meedogenloos realisme en d…Lire la suite

À propos de Jens Lapidus

CC BY 3.0 - Image by Krimidoedel Dr. Jost Hindersmann

Jens Lapidus est un avocat et auteur suédois né le 24 mai 1974 à Hägersten.

Son premier roman, Stockholm noir. L'argent facile s'est vendu à 650 000 exemplaires en Suède et ses droits de traduction ont été vendus dans trente pays. Ce dernier, comme sa suite Stockholm noir. Mafia blanche ont été adaptés au cinéma en 2010 et 2012 sous les noms de, respectivement, Easy Money et Stockholm noir. Mafia blanche. "Jens Lapidus, grand prince, laisse au lecteur, le soin de s'interroger sur les notions de bien et de mal. C'est pourquoi certains de ses personnages, tout dealers qu'ils soient, sont présentés sous un jour sympathique."

Œuvres