Als een man uit de gevangenis komt heeft hij het vaste plan iets van zijn leven te gaan maken, maar vanwege zijn kennis van het criminele milieu wordt hij benaderd door een advocatenkantoor vanwege een vermissing.
Titre
Viproom
Auteur
Jens Lapidus
Traducteur
Steven Schneijderberg
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
VIP-rummet
Éditeur
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2017 | Autres éditions
477 p.
ISBN
9789400509399 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 250 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Teddy komt na acht jaar vrij uit de gevangenis en heeft het vaste plan iets van zijn leven te gaan maken. Maar hij wordt al spoedig afgeperst. Bovendien wordt hij vanwege zijn kennis van het criminele milieu benaderd door een advocatenkantoor om te helpen bij het terugvinden van de ontvoerde Philip, een man van 26 die al jong zijn fortuin heeft gemaakt. Teddy moet samenwerken met Emelie, een jonge advocate die fanatiek probeert partner in de firma te worden. De zaak aan de politie overdragen is geen optie, maar de ontvoerders willen eindelijk wel eens ‘hun’ geld zien. Complicerende factor is dat Teddy’s neef zich in het criminele milieu goed op zijn plaats voelt. Dit is het eerste deel van wat na de Stockholm–trilogie een nieuwe reeks thrillers moet worden. Lapidus (1974) maakt het zijn lezers niet gemakkelijk. De intrige is vrij ingewikkeld, verschillende verhaallijnen lopen door elkaar en er zijn veel vragen die pas in de loop van het verhaal beantwoord worden. Daarnaast graaft hij …Lire la suite

À propos de Jens Lapidus

CC BY 3.0 - Image by Krimidoedel Dr. Jost Hindersmann

Jens Lapidus est un avocat et auteur suédois né le 24 mai 1974 à Hägersten.

Son premier roman, Stockholm noir. L'argent facile s'est vendu à 650 000 exemplaires en Suède et ses droits de traduction ont été vendus dans trente pays. Ce dernier, comme sa suite Stockholm noir. Mafia blanche ont été adaptés au cinéma en 2010 et 2012 sous les noms de, respectivement, Easy Money et Stockholm noir. Mafia blanche. "Jens Lapidus, grand prince, laisse au lecteur, le soin de s'interroger sur les notions de bien et de mal. C'est pourquoi certains de ses personnages, tout dealers qu'ils soient, sont présentés sous un jour sympathique."

Œuvres