Komedie, waarin een begripvolle en gevoelige psychiater een gestoorde jongeman behandelt die zich Don Juan waant
Titre
Don Juan De Marco / written and dir. by Jeremy Leven
Directeur
Jeremy Leven
Acteur
Faye Dunaway Johnny Depp Marlon Brando 1924-2004
Langue
Anglais
Éditeur
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Universal, 2002
1 dvd-video
Date d'enregistrement
1995
Durée
ca. 90 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands
EAN
3259190207394

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 17 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Amerikaanse komedie uit 1995 van Jeremy Leven, die met deze film als schrijver/scenarist debuteerde. Marlon Brando speelt de begripvolle, gevoelige en bijna gepensioneerde psychiater Mickler die een gestoorde jongeman van zelfmoord afhoudt. Deze jongeman, gespeeld door Johnny Depp, waant zich Don Juan, 's werelds grootste minnaar. Tijdens de sessies voert Don Juan's fantasie ons terug naar een in Mexico genoten, denkbeeldige jeugd en in de loop van de film hervindt Mickler het vuur in zijn huwelijk met Faye Dunaway. Antoinette Polak (NRC): '(...) een broos, zoet sprookje. (...) de film heeft beslist een zekere gratie en eigenlijk ook weinig pretenties meer dan een ontwapenende hulde te zijn aan de macht van de verbeelding.' Huib Stam (Volkskrant): 'Brando, Depp en Dunaway doen een wedstrijdje in formidabel acteren (...). Don Juan de Marco is van het zeldzame soort gelaagde komedie, dat niet meer probeert te zijn dan het originele idee belooft.' De dvd bevat geen extra's.

À propos de Jeremy Leven

Jeremy Leven est un scénariste, producteur et réalisateur américain né en 1941 à South Bend, dans l'Indiana (États-Unis).

Filmographie

Scénariste

  • 1985 : Creator
  • 1986 : Playing for Keeps
  • 1995 : Don Juan DeMarco
  • 2000 : La Légende de Bagger Vance (The Legend of Bagger Vance)
  • 2002 : Crazy as Hell
  • 2003 : Alex et Emma (Alex & Emma)
  • 2004 : N'oublie jamais (The Notebook)
  • 2009 : Hors du temps (The Time Traveler’s Wife)
  • 2011 : Real Steel

Producteur

  • 2003 : Alex et Emma (Alex & Emma)

Réalisateur

Suggestions