Police dyslexie
Néerlandais

Gekke Iris wordt vermist

Jeremy Strong (auteur), Charlotte Bakker (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Gekke Iris de struisvogel is de mascotte van de school. Als ze pal voor een belangrijke voetbalwedstrijd is verdwenen, gaan Merel en Joost meteen op onderzoek uit. Vanaf ca. 9 jaar.
Sujet
Schoolleven
Niveau de lecture
AVI E5, AVI 8
Titre
Gekke Iris wordt vermist
Auteur
Jeremy Strong
Traducteur
Charlotte Bakker
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Mad Iris goes missing
Éditeur
Arnhem: Bontekoe, 2012
64 p. : ill.
ISBN
9789055295036 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 43 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Tweede boekje over de allesverslindende struisvogel Gekke Iris, mascotte van basisschool De Puddingstraat. Als pal voor de voetbalwedstrijd tegen De Besten de vogel is verdwenen, gaan Merel en Joost meteen op onderzoek uit. Deeltje uit de serie 'Piraatjes'*, speciaal geschreven voor kinderen die moeite hebben met lezen. Via de twee bijgeleverde cd's, waarop de tekst vertraagd is ingesproken en aangegeven wordt wanneer de bladzijde wordt omgeslagen, kan de lezer in een rustig tempo meelezen. De indeling in hoofdstukken, het fladderzetsel, de ruime interlinie en witregels verhogen de leesbaarheid. Heldere taal met gebruik van dialogen en verleden tijdsvorm, AVI-E5. De gebeurtenissen spelen zich af op de twee rivaliserende scholen; ze zijn hilarisch en spannend. De vele pentekeningen haken hierop in en zijn een meerwaarde. De schoolkinderen Merel en Joost zijn meer dan gewone vrienden, ook al zeggen ze van niet. Hun gedachten en gevoelens bieden identificatiemogelijkheden voor zowel jong…Lire la suite

À propos de Jeremy Strong

CC BY-SA 2.0 - Image by gdcgraphics

Jeremy Strong est un acteur américain, né le 25 décembre 1978 à Boston (Massachusetts).

Biographie

Il a étudié à l'université Yale et s'est formé à la Royal Academy of Dramatic Art et à la Steppenwolf Theatre Company (en).

Filmographie

Cinéma

  • 2008 : Humboldt County : Peter
  • 2008 : Phénomènes : le soldat Auster
  • 2009 : The Messenger : un soldat
  • 2009 : Kill Daddy Good Night : Bruce
  • 2009 : Contact High : Carlos
  • 2010 : Les Meilleurs Amis : Pete
  • 2010 : Yes :
  • 2011 : Love Is Like Life But Longer : ?
  • 2012 : LincolnEn lire plus sur Wikipedia

Suggestions