Livre
Néerlandais

Gordeldier en Haas

Jeremy Strong (auteur), Rebecca Bagley (dessinateur), Koos Meinderts (traducteur)
Tien verhalen over Gordeldier en Haas, die samen in het bos wonen en elkaars beste vrienden zijn. Ze beleven allerlei avonturen en filosferen vaak samen. Met veel tekeningen in zwart-wit. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.
Sujet
Vriendschap
Titre
Gordeldier en Haas
Auteur
Jeremy Strong
Dessinateur
Rebecca Bagley
Traducteur
Koos Meinderts
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Armadillo and Hare
Éditeur
Amsterdam: Billy Bones, 2019
152 p. : ill.
ISBN
9789463850063 (hardback)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Gordeldier en Haas zijn zeer goede vrienden en wonen samen in het bos. Gordeldier is te dik, beweegt te weinig en Haas probeert hem tot actie te laten over gaan. Even lukt het, maar al snel vervalt Gordeldier weer in zijn oude ritme. In tien verhalen worden de belevenissen van het tweetal beschreven. Een Wombat komt op een fiets voorbij, maakt daarop een salto, en blijkt monteur te zijn en het kapotte lichtje van de koelkast te maken (ook al heeft Gordeldier zijn twijfels of hij niets zal stelen). Als het stormt zegt Haas dat ze die moeten delen, dan is het maar half zo eng. En ze vieren in het bos een ‘Niemands verjaardagsfeest’. De vlot vertelde verhalen met een goede spanningsboog doen enigszins denken aan de dierenverhalen van Toon Tellegen. Haas en Gordeldier filosoferen vaak samen, er vallen dieren uit een boom en taart is belangrijk. De zwart-witte illustraties passen erg bij het verhaal en zorgen voor een rustige bladspiegel, belangrijk voor de minder geoefende jonge lezer. He…Lire la suite

À propos de Jeremy Strong

CC BY-SA 2.0 - Image by gdcgraphics

Jeremy Strong est un acteur américain, né le 25 décembre 1978 à Boston (Massachusetts).

Biographie

Il a étudié à l'université Yale et s'est formé à la Royal Academy of Dramatic Art et à la Steppenwolf Theatre Company (en).

Filmographie

Cinéma

  • 2008 : Humboldt County : Peter
  • 2008 : Phénomènes : le soldat Auster
  • 2009 : The Messenger : un soldat
  • 2009 : Kill Daddy Good Night : Bruce
  • 2009 : Contact High : Carlos
  • 2010 : Les Meilleurs Amis : Pete
  • 2010 : Yes :
  • 2011 : Love Is Like Life But Longer : ?
  • 2012 : LincolnEn lire plus sur Wikipedia

Suggestions