Bande dessinée
Néerlandais
De Meta-Baronnen waren ooit de meest angstaanjagende krijgers die het universum ooit gekend heeft. Zij brachten het Rijk op de knieën. Sindsdien is er een nieuwe macht opgestaan. De ambities en wreedheid van deze duistere macht zijn eindeloos en de Meta-baron is zijn enige obstakel.

Om deze Meta-baron te pakken, zal hij zijn trouwste dienaren moeten sturen. Krijgsheren en moordmachines
Titre
Khonrad, de anti-baron
Scénariste
Jerry Frissen
Dessinateur
Valentin Sécher
Antécédent bibliographique
Alexandro Jodorowsky
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Khonrad l'anti-baron
Éditeur
Breda: Dark Dragon Books, © 2016
55 p. : ill.
ISBN
9789460785023 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 47 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een sciencefictionsetting. In dit tweede deel van de stripreeks 'Meta-Baron' komt het ruimtevaartuig van deze superheld aan op een vijandige planeet voor een alles vernietigende confrontatie met de legers van de Technopaus, Wilhelm-100. Deze schurken zien een definitieve afrekening van dit interstellair probleem door het inzetten van een kloon, de Anti-Baron. Slechts een Meta-Baron is in staat een afstammeling van zijn clan te verslaan. Er wordt door de scenarist een keihard milieu geschetst waarin slechts door deze titanen stelling mag worden genomen. De tekenaar, werkend in een realistische stijl met magische uitschieters, weet door uitgewerkte details, bizarre personages en sombere decors een universum te scheppen waar meedogenloze heersers elkaar de maat nemen. De geschiedenis va de Meta-Baronnen is opgetekend in vier tweeluiken. Vervolg op 'Wilhelm-100, de techno-admiraal' (2016)*.

À propos de Jerry Frissen

Jerry Frissen est un scénariste de bande dessinée. De son vrai nom Thierry Frissen, il est né à Bruxelles le 2 juin 1964 et réside à Los Angeles depuis 2000.

Biographie

Jerry Frissen est l'auteur des Zombies qui ont mangé le monde (dessins de Guy Davis) de Lucha Libre (dessins de Bill, Gobi, Fabien M., Hervé Tanquerelle et Nikola Witko) et de Méta-Baron (dessins de Valentin Sécher et Niko Henrichon). Les trois séries sont publiées chez Les Humanoïdes Associés. Entre décembre 2000 et mars 2005, il a travaillé en tant que directeur artistique chez Humanoids, Inc, la branche américaine des Humanoïdes Associés. Il est l'un des fondateurs de Muttpop, la société américa…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions