Bande dessinée
Néerlandais

Orne-8, de techno-kardinaal

Jerry Frissen (scénariste), Niko Henrichon (dessinateur), Alexandro Jodorowsky (antécédent bibliographique)
Omdat de Meta-Baron het Rijk heeft vernietigd, heerst er chaos. Hiervan profiteren de beruchte Techno Technos. Door hun controle over épyphite, de brandstof voor interstellaire reizen, overheersen ze het grootste deel van de Melkweg.

De Techno-orde staat aan de rand van de afgrond: de épyphite, de interstellaire brandstof die onmisbaar is voor hun oppermacht, raakt op. In het diepste ge
Titre
Orne-8, de techno-kardinaal
Scénariste
Jerry Frissen
Dessinateur
Niko Henrichon
Antécédent bibliographique
Alexandro Jodorowsky
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Orne-8, le techno-cardinal
Éditeur
Breda: Dark Dragon Books, © 2017
55 p. : ill.
ISBN
9789460786204 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een science fiction setting. In dit derde deel, tweede cyclus, van de stripreeks 'Meta-Baron' komen het kwaad, de dood en het verderf vanuit de diepte van het heelal. Om meer begrip te tonen wordt het spoor van het elitekorps terug gevolgd. Dit proces wordt gezien door de ogen van de Techno-Kardinaal, een transgender die optreedt als vernietiger van de bestaande elite. De scenarist schetst een rauw bestaan aan de rafelranden van het milieu. De tekenaar werkt in een realistische stijl met magische uitschieters. Hij bepaalt de kracht van de details, de sombere decors en de excentrieke personages binnen een vijandig universum waar meedogenloze heersers de dienst uitmaken. Vervolg op 'Khonrad, de antibaron' (2016)*.

À propos de Jerry Frissen

Jerry Frissen est un scénariste de bande dessinée. De son vrai nom Thierry Frissen, il est né à Bruxelles le 2 juin 1964 et réside à Los Angeles depuis 2000.

Biographie

Jerry Frissen est l'auteur des Zombies qui ont mangé le monde (dessins de Guy Davis) de Lucha Libre (dessins de Bill, Gobi, Fabien M., Hervé Tanquerelle et Nikola Witko) et de Méta-Baron (dessins de Valentin Sécher et Niko Henrichon). Les trois séries sont publiées chez Les Humanoïdes Associés. Entre décembre 2000 et mars 2005, il a travaillé en tant que directeur artistique chez Humanoids, Inc, la branche américaine des Humanoïdes Associés. Il est l'un des fondateurs de Muttpop, la société américa…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions