Prinses op les

Jeska Verstegen (auteur)
Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Keteltje is een prinsesje, dus moet ze van haar moeder op les om nette manieren te leren, koninklijk te leren zwaaien etc. Dat is echter buiten Keteltje gerekend. Deze prinses met pit heeft zo haar eigen maniertjes.
Titre
Prinses op les
Auteur
Jeska Verstegen
Langue
Néerlandais
Édition
4
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2014 | Autres éditions
89 p. : ill.
ISBN
9789025862039

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De energieke 6-jarige prinses Keteltje moet nog een hoop leren voor ze een 'echte' prinses is. Heel veel les dus, door het hele boek heen, in bijvoorbeeld koninklijk zwaaien of telefoneren. Prins opa is haar grote vriend, die haar helpt en met wie ze spannende dingen beleeft. Vrolijk voorleesboek over een prinsesje dat het liefst wil spelen, maar soms ook een echte prinses moet zijn. Rode draad door het boek is de zoektocht naar een verrassing van haar overleden lievelingsoma, speciaal voor Keteltje. Vlot leesbaar, in korte hoofdstukken van ca. vier pagina's met af en toe een moeilijk woord (betweter, prieel). Op elke bladzijde staan kleurrijke, vrolijke illustraties van de auteur, verschillend van grootte, die doen denken aan de illustraties van Fiep Westendorp. Voorin een kennismaking met de belangrijkste personages in het boek via illustraties in de vorm van pasfoto’s met de naam plus een karakteristiek. Leuk zijn ook de verwijzingen naar het 'echte' koningshuis bv. Koninginnedag o…Lire la suite

Keteltje, Prinses op les

'Daghallo!'
In dit vrolijke meisjesboek neemt de zesjarige prinses Keteltje je mee in haar kinderlijke, koninklijke wereldje. Koningin Moeder leert haar om een echte deftige prinses te worden, maar dat is hard labeur. Ze moet flink leren eten, koninklijk zwaaien en telefoneren, lintjes knippen enz. Gelukkig blijft spring-in-‘t-veld Keteltje steeds een vrolijke meid, die nog het liefst van al hard ‘Daghallo!’ roept. Haar relatie met Prins Opa is hartverwarmend, net als de connectie die ze voelt met haar overleden Prinses Oma. Ook al is het boek soms wat moraliserend, het is een aanrader.
Met de eerste wet van onze kleine prinses ga ik alvast helemaal akkoord: ieder kind moet minstens één verhaaltje voor het slapengaan voorgelezen krijgen.
'Keteltje, Prinses op les', is mooi geïllustreerd en vormgegeven. De zomerse kleuren en guitige tekeningen passen heel goed bij het verhaal en het karakter van het prinsesje. Erg leuk ook is de voorstelling van de personages aan het …Lire la suite