Eind jaren zestig worden twee broertjes naar een jongensinternaat gestuurd waar een streng regime heerst.
Titre
The day will come
Directeur
Jesper W. Nielsen
Acteur
Lars Mikkelsen Sofie Gråbøl
Langue
Danois
Éditeur
Remain in Light, © 2017
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2016
Durée
96 min.
Note
Deens gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
9789461875037
mooov

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Sociaal drama van Jesper W. Nielsen met Lars Mikkelsen en Sofie Gråbøl, beide bekend van ‘The killing’. Het verhaal speelt eind jaren zestig en is gebaseerd op ware gebeurtenissen. De broertjes Erik en Elmer worden naar een jongensinternaat gestuurd, omdat hun alleenstaande moeder ernstig ziek is. De directeur is een hardvochtige man, die de jongens vernedert en hard laat werken. Ook krijgen de broers te maken met lijfstraffen, seksueel misbruik en onderling pestgedrag. Elmer, de jongste, is een dromer en heeft een klompvoet, waardoor hij het extra moeilijk heeft. Wanneer de broers niet zoals door hun oom beloofd na enkele maanden terug naar huis mogen, zetten ze alles op alles om te ontsnappen. De recensenten geven 3 sterren. Kevin Toma (Volkskrant 16-3-’17) prijst de ‘indrukwekkende, ernstige rol van debutant Harald Kaiser Hermann’ als Elmer in een ‘goed verzorgde kostuumproductie’ waarvan het scenario niet helemaal overtuigt. Dana Linssen (NRC 15-3-’17) vindt Mikkelsen ‘ijzingwekke…Lire la suite

À propos de Jesper W. Nielsen

Jesper W. Nielsen (né le 15 août 1962) est un réalisateur danois.

Filmographie partielle

  • 1997 Lykkefanten
  • 1998 Forbudt for børn
  • 2002 Okay
  • 2003 Manden bag døren
  • 2008 I et speil i en gåte
  • 2016 Der kommer en dag

Liens externes

  • (en) Jesper W. Nielsen sur l’Internet Movie Database