Als het graf zwijgt

Autre titre Riviermoorden

Jess Walter (auteur)

Als het graf zwijgt

Autre titre Riviermoorden

Genre:
Een vrouwelijke detective uit Spokane wordt geconfronteerd met een seriemoordenaar die het op prostituees heeft voorzien.
Titre
Als het graf zwijgt
Autre titre
Riviermoorden
Auteur
Jess Walter
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Over tumbled graves
Édition
1
Éditeur
Baarn: Marmer, 2015 | Autres éditions
396 p.
ISBN
9789460681837 (paperback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Helden eten ontbijtgranen

Jess Walter schreef een geslaagde satire over de dagen na de aanslagen van 11 september 2001.

De meesten van ons kennen de beelden van de moord op John F. Kennedy. We hebben ze gezien, meer dan eens, ook in slow motion. Toch zijn er eindeloos veel theorieën over de moord. Het is niet omdat de beelden vertrouwd zijn dat we ze begrijpen. Zo is het ook met de aanslagen op de WTC-torens. Allemaal zagen we hoe de vliegtuigen de torens raakten, maar of we de betekenis van die filmpjes vatten?

Jess Walter, bekend van de romanSchitterende ruïnes was bezig met een schrijfopdracht op Ground Zero. Hij had dus direct contact met politiemannen, brandweerlui en reddingswerkers. Zijn roman Het nulpunt uit 2006 is nu in het Nederlands vertaald. Walter brengt het verhaal vanuit het standpunt van een politieman die heel dicht op de ramp zat. Brian Remy is een gescheiden man, collega van Paul Guterak. 'Soms denk ik weleens dat mensen die het op tv hebben gezien, meer hebben gezien dan wij', meent Guterak. De twee collega's helpen mee na de ramp. Ze waden rond in het puin, vinden geen te…Lire la suite

De rechercheurs Caroline Mabry en Alan Dupree worden geconfronteerd met de moorden op een aantal prostituees in Spokane, Washington, die steeds dezelfde kenmerken vertonen. Het vervangen van Dupree door een jongere rechercheur en het inzetten van twee FBI-specialisten leidt niet tot het pakken van deze seriemoordenaar. Uiteindelijk ontdekken Marbry en Dupree, die op de achtergrond toch nog meewerkt, hoe de puzzelstukjes in elkaar passen. De drugsdeal in het eerste hoofdstuk blijkt een belangrijke rol te spelen. Naast de criminele verhaallijn, komt de lezer het een en ander te weten over het leven van Marby. Een thriller over drugs, prostitutie, moorden en liefde, met vaak spannende cliffhangers en een verrassend plot. Een prima debuut van Jess Walter (1965), zelf in Spokane woonachtig, die inmiddels al een stuk of zes romans op zijn naam heeft staan. Dit boek werd eerder gepubliceerd onder de titel 'Riviermoorden' (2004). Dit wordt echter nergens vermeld, en dat valt uitgeverij Marmer…Lire la suite

À propos de Jess Walter

Jess Walter, né le 20 juillet 1965 aux États-Unis, est un écrivain et journaliste américain. Il est l'auteur de romans et d'un essai consacré au drame de Ruby Ridge.

Biographie

Parmi les auteurs qui l'ont le plus influencé, il cite Kurt Vonnegut, Ernest Hemingway et, plus contemporain, David Mitchell.

En 2011, il vit à Spokane, Washington, États-Unis.

Œuvres

Romans

  • Les Berges du crime, Pygmalion, 2003 ((en) Over Tumbled Graves, 2001)
  • Où les borgnes sont rois, Seuil, 2005 (En lire plus sur Wikipedia