Livre
Néerlandais

De donut man

Autre titre De keuze

Jess Walter (auteur)

De donut man

Autre titre De keuze

Genre:
Het rustige leven van een Amerikaanse oplichter die een nieuwe identiteit heeft gekregen nadat hij tegen een maffiabaas heeft getuigd, wordt ruw verstoord als hij op een dag een van de maffiamoordenaars ontmoet.
Titre
De donut man
Autre titre
De keuze
Auteur
Jess Walter
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Citizen Vince
Édition
2
Éditeur
Baarn: Marmer, 2015 | Autres éditions
283 p.
ISBN
9789460682292 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In de week voorafgaand aan de verkiezingen van 1980 is Vince Camden gelukkig in Spokane, Washington (VS) als bedrijfsleider van een donutbakkerij. Hij verdient bij door onder andere grootschalige creditcardfraude. Mensen die met hem te maken hebben, krijgen nooit echt hoogte van hem; hij zegt weinig over zichzelf omdat hij in een getuigenbeschermingsprogramma zit. Eigenlijk heet hij Marty Hagen, een kleine crimineel uit New York. Onverwacht bevalt het leven in Spokane hem, hij is verliefd geworden en wil er wel een huis kopen. Heel trots is hij dat hij mag gaan stemmen en een stempas heeft gekregen. Maar dan merkt hij dat hij wordt gevolgd en begint het verleden hem in te halen. Dit is de derde roman van de meer dan eens bekroonde Amerikaanse auteur (1965). Het boeiende verhaal heeft een uitstekende, goed opgebouwde plot met veel nieuwe verwikkelingen, en geeft bovendien psychologisch een erg goed beeld van een kleine crimineel en zijn beweegredenen. Prettig leesbare vertaling. Vrij k…Lire la suite

À propos de Jess Walter

Jess Walter, né le 20 juillet 1965 aux États-Unis, est un écrivain et journaliste américain. Il est l'auteur de romans et d'un essai consacré au drame de Ruby Ridge.

Biographie

Parmi les auteurs qui l'ont le plus influencé, il cite Kurt Vonnegut, Ernest Hemingway et, plus contemporain, David Mitchell.

En 2011, il vit à Spokane, Washington, États-Unis.

Œuvres

Romans

  • Les Berges du crime, Pygmalion, 2003 ((en) Over Tumbled Graves, 2001)
  • Où les borgnes sont rois, Seuil, 2005 ((en…En lire plus sur Wikipedia