Het rustige leven van een Amerikaanse oplichter die een nieuwe identiteit heeft gekregen nadat hij tegen een maffiabaas heeft getuigd, wordt ruw verstoord als hij op een dag een van de maffiamoordenaars ontmoet.
Titre
De keuze
Auteur
Jess Walter
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Citizen Vince
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2005 | Autres éditions
1 cd
Durée
10:01:00
Note
Nederlandse stem

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Vince Camden runt een donutwinkel in Spokane, Washington. Verder verdient hij de kost door fraude met creditcards en met poker. Hij is in Spokane terechtgekomen als beschermde getuige. Als Marty Hagen heeft hij in New York getuigd tegen maffiabaas John Gotti aan wie hij ook nog een flinke schuld heeft. In de veiligheid van een provinciestadje blijft hij echter enigszins paranoïde en ziet overal vijanden. Op een dag komt hij een van Gotti’s moordenaars tegen en raakt hij ervan overtuigd dat ze hem op het spoor zijn. Dan reist hij naar New York en probeert het met Gotti op een akkoordje te gooien, waardoor hij alleen maar verder in de problemen komt. Een op zich onwaarschijnlijk verhaal wordt door de schrijver zo knap verteld, met een voortdurend onderkoelde humor, sterke gekarakteriseerde types en een uitstekende setting, dat hier een heel eigen en verfrissend geluid klinkt. Het verhaal blijft ook spannend, omdat de schrijver zich niet laat verleiden er een klucht van te maken. Vooral …Lire la suite

À propos de Jess Walter

Jess Walter, né le 20 juillet 1965 aux États-Unis, est un écrivain et journaliste américain. Il est l'auteur de romans et d'un essai consacré au drame de Ruby Ridge.

Biographie

Parmi les auteurs qui l'ont le plus influencé, il cite Kurt Vonnegut, Ernest Hemingway et, plus contemporain, David Mitchell.

En 2011, il vit à Spokane, Washington, États-Unis.

Œuvres

Romans

  • Les Berges du crime, Pygmalion, 2003 ((en) Over Tumbled Graves, 2001)
  • Où les borgnes sont rois, Seuil, 2005 (En lire plus sur Wikipedia