Daisy
Néerlandais
Tijdens haar nachtdienst wordt een politie-agente geconfronteerd met een aantrekkelijke, ietwat verwarde man die een bekentenis wil afleggen.
Titre
Schuldbekentenis
Auteur
Jess Walter
Narrateur
Anna Scarlino  (inlezer)
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Land of the blind
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2004
1 cd
Durée
10:48
Note
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Op een vrijdagavond wordt een verwarde, er smerig uitziende man met een zwart lapje voor zijn linkeroog het politiebureau van Spokane binnengebracht. Hij was bezig de bouwsteigers van een al jaren leegstaand, twaalf verdiepingen tellend hotel te beklimmen en wil nu een moord bekennen. Een moord die nog niet ontdekt is. Rechercheur Caroline Mabry neemt de 'gek' mee naar een verhoorkamer. Negentien uur lang is hij daar bezig met het opschrijven van zijn levensverhaal - een verkeerd gelopen jeugdvriendschap speelt een belangerijke rol in het verhaal - terwijl Mabry, vechtend tegen de slaap, het verhaal in zich opneemt, de mensen opspoort die hij noemt en er gaandeweg achterkomt wie de 'gek' is en wat er is gebeurd. Het verhaal wordt beurtelings vanuit het perspectief van Mabry en van de onbekende man verteld. Mooi geconstrueerd, sfeervol psychologisch misdaadverhaal, met een sterk plot en verrassende wendingen waarin de lezer steeds op het verkeerde been wordt gezet. Ook het privé-leven …Lire la suite

À propos de Jess Walter

Jess Walter, né le 20 juillet 1965 aux États-Unis, est un écrivain et journaliste américain. Il est l'auteur de romans et d'un essai consacré au drame de Ruby Ridge.

Biographie

Parmi les auteurs qui l'ont le plus influencé, il cite Kurt Vonnegut, Ernest Hemingway et, plus contemporain, David Mitchell.

En 2011, il vit à Spokane, Washington, États-Unis.

Œuvres

Romans

  • Les Berges du crime, Pygmalion, 2003 ((en) Over Tumbled Graves, 2001)
  • Où les borgnes sont rois, Seuil, 2005 (En lire plus sur Wikipedia