Smoor ; Slipstream

Jess Walter (auteur), Paul Bruijn (traducteur)
Twee novelles waarin de hoofdpersonen, omdat geluk en zekerheid een illusie blijken, kiezen voor het avontuur.
Sujet
Liefde
Titre
Smoor ; Slipstream
Auteur
Jess Walter
Traducteur
Paul Bruijn
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Falling faintly ; Drafting
Éditeur
Baarn: Nova Novella, 2016
90 p.
ISBN
9789460682971 (paperback)

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Jess Walter (1965) is een Amerikaanse schrijver die verschillende prijzen heeft gewonnen. Hij schrijft romans en korte verhalen en heeft ook als journalist een goede reputatie opgebouwd. De twee hier gebundelde novelles, ‘Smoor’ en ‘Slipstream’ (‘Falling faintly’ en ‘Drafting’) zijn echt Amerikaanse verhalen. De beloftes die worden ingelost, blijken toch niet te brengen wat men hoopt. Uiteindelijk zoeken de personages naar desnoods riskante manieren om aan hun vastgeroeste levens te ontsnappen. In 'Smoor' heeft Michael zijn saaie leven als leraar in een slaperig stadje achter zich gelaten en is naar de grote stad gegaan om het daar te maken. Hij is daar schrijver bij een tv-serie. Als gescheiden vader van twee jongens mist hij wel zijn kinderen. Dan raakt hij geobsedeerd door een buitenlandse actrice op de set. In 'Slipstream' heeft Myra te horen gekregen dat ze kanker heeft. Haar leven waar alles op veilig is ingesteld, is nu wel het laatste wat haar houvast geeft. Klein maar fijn bo…Lire la suite

À propos de Jess Walter

Jess Walter, né le 20 juillet 1965 aux États-Unis, est un écrivain et journaliste américain. Il est l'auteur de romans et d'un essai consacré au drame de Ruby Ridge.

Biographie

Parmi les auteurs qui l'ont le plus influencé, il cite Kurt Vonnegut, Ernest Hemingway et, plus contemporain, David Mitchell.

En 2011, il vit à Spokane, Washington, États-Unis.

Œuvres

Romans

  • Les Berges du crime, Pygmalion, 2003 ((en) Over Tumbled Graves, 2001)
  • Où les borgnes sont rois, Seuil, 2005 (En lire plus sur Wikipedia

Suggestions