Lecture facile
Néerlandais

Het huis aan de gouden bocht : in makkelijke taal

Jessie Burton (auteur), Mieke Trouw-Luyckx (traducteur), Jet Doedel (adaptateur)
Na haar huwelijk met Johannes Brandt, VOC-koopman in het 17de eeuwse Amsterdam, moet Nella erg wennen aan haar nieuwe leven in het huis aan de Herengracht. Ze maakt kennis met Maren, Otto en Cornelia, die in haar plaats de scepter proberen te zwaaien. Als Johannes haar een poppenhuis cadeau geeft - een miniatuurversie van hun eigen huis - is Nella verrukt. Maar dan verschijnen er raadselachtige pa
Titre
Het huis aan de gouden bocht : in makkelijke taal
Auteur
Jessie Burton
Traducteur
Mieke Trouw-Luyckx
Adaptateur
Jet Doedel
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The miniaturist
Éditeur
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, 2015 | Autres éditions
104 p.
ISBN
9789086962327 (paperback)
TPL Leesboeken

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Nella is achttien jaar en leeft in de zeventiende eeuw, in een grachtenhuis in Amsterdam. Haar veel oudere man Johannes is een rijke handelaar, maar bijna nooit thuis. Hij geeft haar een poppenhuis, om haar eenzaamheid te verdrijven. Dan worden er mysterieuze pakketjes bezorgd voor het poppenhuis. Nella bezoekt Johannes op zijn werk en komt achter zijn geheim. Ze vertelt dat aan zijn stugge, inwonende zus Maren, die op haar beurt rondloopt met een geheim. Het verhaal neemt een dramatische en gewelddadige wending en toch is er aan het einde hoop en nieuw leven. Debuutroman van de Engelse auteur. De lezer krijgt een aardig beeld van de zeventiende eeuw en de tekst nodigt uit tot doorlezen. Voorzien van het keurmerk Makkelijk Lezen.

À propos de Jessie Burton

CC BY-SA 4.0 - Image by Benjamin Turner Photography

Jessie Burton, née le 17 août 1982 à Londres, est une autrice et actrice britannique. Elle est surtout connue au niveau international pour son premier roman Miniaturiste (2014).

Biographie

Jeunesse

Jessie Burton a étudié l'anglais et l'espagnol à l'Université d'Oxford, puis à la Central School of Speech and Drama (Londres).

Carrière d'écrivaine

L'action de son premier roman, Miniaturiste, publié en 2014, se déroule au XVIIe siècle (1686-1687) à Amsterdam, et implique divers membres de la Compagnie néerlandaise des Indes orientales (VOC, 1602-1799). Le roman est …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions