Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Dikkie Dik : het dikkerdandikke avonturenboek

Jet Boeke (dessinateur), Arthur Van Norden (auteur)

Dikkie Dik : het dikkerdandikke avonturenboek

Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Bundel met alle getekende stripverhalen van zes plaatjes over de avonturen van een rode kater, die de wereld om zich heen verkent. Prentenboek met kleurige, omkaderde tekeningen. Vanaf ca. 3 jaar.
Sujet
Katten
Titre
Dikkie Dik : het dikkerdandikke avonturenboek
Dessinateur
Jet Boeke
Auteur
Arthur Van Norden
Titre uniforme
Dikkie Dik : het dikkerdandikke avonturenboek
Langue
Néerlandais
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 1999 | Autres éditions
[92] p. : ill.
ISBN
90-257-3075-2

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De oranje kater Dikkie Dik is dankzij zijn optreden in het televiesieprogramma Sesamstraat (vanaf 1985!) heel populair geworden. Ook nu is hij nog regelmatig te zien. In dit grote prentenboek zijn alle 88 belevenissen samengebracht die eerder, onveranderd verschenen in vier verschillende "boeken vol avonturen". Elk verhaaltje is volgens hetzelfde scenario opgebouwd: Dikkie Dik gaat op verkenning, haalt kattenkwaad uit, maar alles komt goed. Ieder verhaaltje bestaat uit een over twee pagina's doorlopende strip, met zes omkaderde plaatjes en een korte tekst, steeds gericht op één belevenis. De illustraties zijn eenvoudig, met heldere lijnen, vriendelijke kleuren en weinig achtergrond. De beknopte tekst is in feite overbodig. De verhaaltjes laten aan de ene kant echt poezengedrag zien, terwijl ze aan de andere kant herkenbare peuterervaringen bieden. Veel herkenbare gegevens die treffend in beeld gebracht zijn. Vanaf ca. 3 jaar.

Dikkie Dik. Het dikkerdandikke avonturenboek

Dikkie Dik, de oranjerode kater uit Sesamstraat, beleeft in dit superdikke boek 88 avonturen. Op elke dubbele bladzijde staan twee geestige verhaaltjes. Ze bestaan telkens uit zes omkaderde prenten die als een stripverhaal van links naar rechts over een dubbele pagina te lezen zijn. De prenten zijn duidelijk, maar vrij klein. Het kan nog net, omdat ze eenvoudig zijn met een minimum aan achtergrond, waardoor er behalve Dikkie Dik meestal niet veel op staat. Onder elk prentje staan – bijna overbodig - twee of drie regeltjes tekst die beknopt de belevenissen beschrijven. De twee verhalen zijn gescheiden door een horizontaal pad van kattenpootjes. Het zijn behoorlijk grappige toeren die Dikkie Dik allemaal uithaalt en hij weet zich regelmatig in nesten te werken. Elk verhaaltje is volgens hetzelfde scenario opgebouwd: Dikkie Dik gaat op verkenning, haalt kattenkwaad uit, maar gelukkig komt alles goed. Het is soms een beetje moraliserend, maar het gedrag van Dikkie Dik en de situaties w…Lire la suite

Suggestions