Livre
Italien

Dove mi trovo : romanzo

Jhumpa Lahiri (auteur)

Dove mi trovo : romanzo

Dans la série:
Genre:
Een ongetrouwde vrouw van in de veertig die al haar hele leven in dezelfde stad woont, beschrijft tientallen situaties die haar leven markeren.
Titre
Dove mi trovo : romanzo
Auteur
Jhumpa Lahiri
Langue
Italien
Éditeur
Milano: Ugo Guanda Editore, 2018
163 p.
ISBN
9788823521360 (paperback)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 8 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De Amerikaanse Jhumpa Lahiri (1967) schrijft al enkele jaren direct in het Italiaans, haar tweede taal. Ze koos ervoor enkele jaren met haar kinderen in Italië te gaan wonen, omdat ze verknocht was geraakt aan de Italiaanse taal. Lahiri werd in Londen geboren uit Indiase ouders en groeide op in de VS. Tot nu toe vormden immigrantenlevens haar vertelstof, maar dit keer staat het sobere leven centraal van een alleenwonende Italiaanse docente, een snel gedeprimeerde vrouw van in de veertig die altijd in dezelfde Italiaanse stad heeft gewoond. Besproken worden tientallen locaties en situaties die haar leven markeren, compleet met de mensen die er voor even of voor jaren bijhoren. Het zijn afgeronde fragmenten: in de supermarkt, in de boekhandel, op de brug, aan de telefoon, bij de psycholoog, in de lente. Het is alsof je als lezer korte brieven krijgt van iemand wiens gewone leven in een Italiaanse stad je bovenmatig interesseert. Boeiend vanwege de impliciete vergelijking met levens van …Lire la suite

À propos de Jhumpa Lahiri

CC BY-SA 3.0 - Image by Carlo.benini

Jhumpa Lahiri, née Nilanjana Sudeshna Lahiri le 11 juillet 1967 à Londres, est une femme de lettres américaine d'origine indienne.

Biographie

Née à Londres de parents bengalis, Jhumpa Lahiri émigre avec sa famille alors qu'elle n'a que 2 ans. Elle grandit à Kingston au Rhode Island, où son père travaille à la bibliothèque de l'université de Rhode Island. Elle fait des études de littérature anglaise et de littérature comparée au Barnard College (université de Columbia), et obtient un doctorat en études de la Renaissance à l'université de Boston, avant de s'installer à New York avec son mari.

Elle obtient le Prix Pulitzer de la fiction en 2000 pour son recueil de nouvelles intitulé L'Interprète des maladies (Interpreter of Maladies), paru en 1999.

En 2002, elle reçoit une Bourse Guggenheim.

L'année suiv…En lire plus sur Wikipedia