Een in de Verenigde Staten geboren zoon van Indiase ouders, die hem zeer Indiaas opvoeden, ervaart dat hij zijn Indiase afkomst niet zomaar kan negeren.
Titre
The namesake
Auteur
Jhumpa Lahiri
Langue
Anglais
Éditeur
London: Fourth Estate, 2011 | Autres éditions
291 p.
ISBN
9780006551805 (paperback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 5 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De Indiase Ashima, die door haar ouders is uitgehuwelijkt aan de in de VS elektrotechniek studerende Ashoke, vraagt als ze in 1968 een kind verwacht haar oma namen te bedenken. Omdat de brief met namen nooit aankomt in de VS moeten de ouders na de geboorte van hun zoon zelf een voornaam kiezen. Ashoke kiest Gogol, omdat een boek van die auteur hem ooit het leven redde. Het is de bedoeling de naam als koosnaam te gebruiken en later te vervangen door een Indiase naam. Dat gebeurt pas als Gogol gaat studeren en zijn voornaam officieel verandert in Nikhil. Maar na de dood van zijn vader in 1998, als hij een carrière opbouwt als architect, worden de naam Gogol en zijn familie belangrijk voor hem. De Amerikaans-Indiase auteur debuteerde met de verhalenbundel 'Interpreter of maladies'* die o.a. werd bekroond met de Pulitzerprijs 2000. Ook deze eerste roman is uitstekend: het boeiende verhaal beschrijft heel indringend en subtiel hoe een jongen/man die zich Amerikaan wil voelen, zijn Indiase …Lire la suite

À propos de Jhumpa Lahiri

Jhumpa Lahiri, née Nilanjana Sudeshna Lahiri le 11 juillet 1967 à Londres, est une femme de lettres américaine d'origine indienne.

Biographie

Née à Londres de parents bengalis, Jhumpa Lahiri émigre avec sa famille alors qu'elle n'a que 2 ans. Elle grandit à Kingston au Rhode Island, où son père travaille à la bibliothèque de l'université de Rhode Island. Elle fait des études de littérature anglaise et de littérature comparée au Barnard College (université de Columbia), et obtient un doctorat en études de la Renaissance à l'université de Boston, avant de s'installer à New York avec son mari.

Elle obtient le Prix Pulitzer de la fiction en 2000 pour son recueil de nouvelles intitulé L'Interprète des maladies (Interpreter of Maladies), paru en 1999.

En 2002, elle reçoit une Bourse Guggenheim.

L'année suiv…En lire plus sur Wikipedia