Omdat de mensen haar kleintjes hebben gedood, valt een tijgerin de mensen aan. De koning wil zijn leger op een tijgerin afsturen; maar een wijze vrouw vertelt hem dat er slechts een manier is om de tijgerin tevreden te stellen: de koning moet haar zijn eigen zoon geven. Prentenboek met bijzondere tekeningen in donkere kleuren. Vanaf ca. 6 jaar.
Titre
De tijgerprins
Auteur
Jiang Hong Chen
Narrateur
Ann Fierens  (inlezer)
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Le prince tigre
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2006
1 cd
Durée
00:07:49
Note
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een tijgerin, woest om de dood van haar kleintjes, valt mensen en dorpen aan. De koning wil zijn leger inzetten, maar een oude wijze vrouw zegt dat er maar een middel is om de tijgerin te bedaren. De koning moet zijn zoon Wen naar de tijgerin sturen. De reacties van Wen roepen bij de tijgerin herinneringen op aan haar eigen kroost. Ze adopteert de jonge prins en leert hem alles wat een kleine tijger moet weten. De koning en de koningin raken overmand door verdriet en op een dag stuurt de koning zijn leger naar de tijgerin. Dit ontroerende verhaal heeft een onverwachte pointe. Het is geïnspireerd door een Chinese legende en door een tijgerbeeldje uit de Shang-dynastie. De krachtige, dramatische illustraties in donkere tinten zijn op een traditionele manier gemaakt, met Chinese inkt op rijstpapier. Door het vierkante formaat van dit grote prentenboek komen de illustraties goed tot hun recht. Soms worden verschillende taferelen naast of onder elkaar geplaatst, wat een filmisch effect gee…Lire la suite

De tijgerprins

Dit is een prentenboek over en uit China. De auteur/illustrator heeft zich geïnspireerd op een bronzen beeld uit de elfde eeuw voor Christus dat een tijgerin met een kind in haar muil voorstelt. Hij kende ook een Chinese legende die vertelt over een kind dat grootgebracht werd door een tijgerin. In dit verhaal gaat over een wanhopige en wraakzuchtige tijgermoeder (vind ik minder scherp dan 'tijgerin'), die de dood van haar welpen verhaalt op de mensen. Een waarzegster kan de keizer ervan weerhouden een leger op de tijgermoeder af te sturen. In plaats daarvan moet de keizer een veel zwaarder offer brengen, namelijk zijn zoon aan de tijgermoeder afstaan. En het werkt: de kleine Wen wendt de wraak van de tijger af. Hij wordt verzorgd met een tederheid die je van zo'n woest dier nooit zou verwachten. Als Chen groot geworden is, komen de keizer en de keizerin hun zoon halen want nu moet hij leren wat een keizer weten moet. Hij belooft zijn tijgermoeder haar elk jaar te bezoeken en dat doet…Lire la suite

À propos de Jiang Hong Chen


Chen Jianghong (陈江洪) né à Tianjin en 1963, est un artiste chinois vivant à Paris. Peintre et illustrateur, il a été formé à l'Académie centrale des Beaux-Arts de Pékin ; il vit et travaille à Paris depuis 1987. Son œuvre est régulièrement exposée en France et à l'étranger.

Parallèlement à son travail de peintre, il a publié de nombreux albums pour la jeunesse aux éditions de l'École des loisirs.

Ouvrages

  • 1995 : Un cheval blanc n'est pas un cheval - Cinq énigmes chinoises, Lisa Bresner (text), Chen Jiang Hong (illustration), l´école des loisirs (Paris) (ISBN 978-2211032520)
  • 1997: La légende du cerf-volant, Chen Jiang Hong (texte et illustration), Boris Moissard (texte), l´école des loisirs (Paris) (ISBN 978-2211043120)
  • 1998: Je ne vais pas pleurer! - Bïn Bïn au march…En lire plus sur Wikipedia