Livre
Néerlandais

Een interview met J.K. Rowling

J.K. Rowling (personne interrogée), Lindsay Fraser (intervieweur)
Public cible:
12-14 ans et plus
Interview met de Schotse schrijfster (1965) van de Harry Potter-boeken over haar leven en werk (tot en met deel drie van de cyclus).
Sujet
Rowling, J.K
Titre
Een interview met J.K. Rowling / door Lindsey Fraser
Personne interrogée
J.K. Rowling
Intervieweur
Lindsay Fraser
Langue
Néerlandais
Titre original
An interview with J.K. Rowling
Éditeur
Amsterdam: Rubinstein, 2000
63 p. : ill.
ISBN
90-5444-393-6
Placing suggestion
Engels 855.6 (SISO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 13 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Lindsey Fraser, directrice van een Schotse instelling voor leesbevordering onder kinderen, had in mei 2000 een vraaggesprek met J.K. Rowling (1965), de gevierde Schotse schrijfster van de Harry Potter-boeken. Aan de hand van thema's als familie en kindertijd, schooltijd, loopbaan en schrijverschap vertelt Rowling bescheiden en geestig over haar leven, waarbij vaak een link met figuren en gebeurtenissen in de Potter-boeken gelegd wordt. Vervolgens geeft Fraser een klein overzicht van de wereld van Harry Potter (tot en met deel drie), en ten slotte is er een korte bibliografie. Eenvoudige pocket met voorin twee matige zwart-witfoto's van Rowling. Omdat de schrijfster terughoudend is met interviews een waardevolle bron van achtergrondinformatie, geschikt voor opdrachten en scripties.

À propos de J.K. Rowling

CC BY 2.0 - Image by Daniel Ogren

Joanne Rowling [ d͡ʒoʊˈæn ˈroʊlɪŋ], plus connue sous les noms de plume J. K. Rowling et Robert Galbraith…En lire plus sur Wikipedia