Livre
Anglais

Fantastic beasts : the crimes of Grindelwald : the original screenplay

J.K. Rowling (auteur), MinaLima (dessinateur)

Fantastic beasts : the crimes of Grindelwald : the original screenplay

Public cible:
12-14 ans et plus
De duistere magi͏̈er Grindelwald is ontsnapt. Overal ter wereld probeert hij volgelingen te rekruteren. Maar zijn zij wel op de hoogte van zijn echte plannen: puurbloed tovenaars laten heersen over niet-magische wezens? Filmscript.
Titre
Fantastic beasts : the crimes of Grindelwald : the original screenplay
Auteur
J.K. Rowling
Dessinateur
MinaLima
Langue
Anglais
Éditeur
London: Little, Brown, 2018
287 p. : ill.
ISBN
9781408711705 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 18 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Scenario van de hand van Harry Potter-schepper J.K. Rowling voor het filmvervolg op 'Fantastic Beasts and Where to Find Them'*. Uiteindelijk zal de reeks uit vijf delen bestaan. Het verhaal gaat van het verleden naar het heden en weer terug, en speelt zich dan weer in bijvoorbeeld Parijs af en dan weer in Londen. De Duistere Magiër Grindelwald weet te ontsnappen aan de MACUSA en begint meteen volgelingen te rekruteren om zijn doel te bereiken: zijn tovenaars moeten de wereld beheersen. Albus Dumbledore zet Scamander in om hem te stoppen. Daarnaast zijn er heel wat kleine verhaallijnen die het geheel wat warrig maken. Met dit scenario in de hand naar de film kijken is een mooie oefening om te leren hoe een verfilming tot stand komt. Louter als leeservaring is het wat minder geslaagd. Vanaf ca. 12 jaar.

À propos de J.K. Rowling

CC BY 2.0 - Image by Daniel Ogren

Joanne Rowling [ d͡ʒoʊˈæn ˈroʊlɪŋ], plus connue sous les noms de plume J. K. Rowling et Robert Galbraith…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions