Harry Potter en de steen der wijzen

J.K. Rowling (auteur), Jan Meng (narrateur)

Harry Potter en de steen der wijzen

Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Na de dood van zijn ouders woont Harry Potter in de bezemkast bij zijn zeer onvriendelijke tante en oom. Op zijn elfde hoort hij dat hij een tovenaar is. Dan beginnen de avonturen.
Titre
Harry Potter en de steen der wijzen
Auteur
J.K. Rowling
Narrateur
Jan Meng  (inlezer)
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Harry Potter and the philosopher's stone
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 1998
1 cd
Durée
09:22
Éditeur original
De Harmonie
Note
Nederlandse stem Stem: Man

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Harry Potter woont sinds de dood van zijn ouders in de bezemkast onder de trap in het huis van zijn zeer onvriendelijke tante en oom Duffeling. Het leven is er op zijn zachtst gezegd heel onaangenaam. Op zijn elfde verjaardag hoort Harry dat hij (net als zijn ouders) een tovenaar is; iets dat zijn leven totaal verandert. Hij gaat naar Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus, waar hij alles leert over bezemstelen, toverdranken en monsters. Ook is het zijn taak de strijd aan te gaan met Voldemort, zijn aartsvijand, de tovenaar die verantwoordelijk is voor de dood van zijn vader en moeder. Humoristisch en spannend verhaal, boeiend en speels. Eerste deel van de inmiddels wereldberoemde serie. De omslagillustratie doet fantasy-achtig aan. Vanaf ca. 11 jaar.

À propos de J.K. Rowling

CC BY 2.0 - Image by Daniel Ogren

Joanne Rowling [ d͡ʒoʊˈæn ˈroʊlɪŋ], plus connue sous les noms de plume J. K. Rowling et Robert Galbraith…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions