In deze roman vertelt het dienstpersoneel uit Jane Austen's Pride and prejudice over het drukke leven bij de familie Bennet.
Titre
Landgoed Longbourn
Auteur
Jo Baker
Traducteur
Aleid van Eekelen-Benders Marijke Versluys
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Longbourn
Éditeur
Amsterdam: Cargo, 2015 | Autres éditions
432 p.
ISBN
9789023492849 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Herverteld wordt Jane Austens roman ‘Trots en vooroordeel’ uit 1813 over de meisjes Bennet, maar nu vanuit het standpunt van de bedienden. Op landgoed Longbourne woont ca. 1811 de afstandelijke mijnheer Bennet met zijn oppervlakkige vrouw en hun vijf dochters: de mooie, lieve Jane, de knappe, pittige Elizabeth, de onnozele Lydia en Kitty en de wereldvreemde Mary. Onder leiding van mevrouw Hill, huishoudster/kokkin en haar man, die butler is, werken het kritische dienstmeisje Sarah dat boeken leest, Polly en nieuwe knecht James Smith voor hen. Ze zien vanuit de keuken hoe mijnheer Collins zich meldt, hoe mevrouw Bennet rijke mannen voor haar dochters probeert te strikken en officier Wickham denkt dat hij onweerstaanbaar is. Deze heel boeiende hervertelling is de vijfde roman van de Engelse auteur. De realistische, wat traag beginnende, vanaf deel 2 pittige aanvulling op de klassieke roman geeft een raak beeld van degenen die het leven van de Bennets mogelijk maakten en verwerkt goed th…Lire la suite

À propos de Jo Baker

GFDL 1.2 - Image by Slowking4

Jo Baker est une romancière anglaise, qui a publié plusieurs romans aux États-Unis.

Biographie

Jo Baker est née dans le Lancashire, en Angleterre. Elle est diplômée de Somerville College, l'université d'Oxford, et de l'université Queen's de Belfast. Elle vit à Lancaster, au nord-ouest de l'Angleterre.

Œuvres

Suggestions